Dolunay9 Bebeğim 6 buçuk aylık, artık maddi açıdan mama almaya yetişemiyoruz zorlanıyoruz, inek sütü yasak biliyorum ama sulandırıp versem diye düşünüyorum ya, kullanan varsa falan bişeyler yazabilir mi lütfen kafama çok taktım nasıl yapıcam bilmiyorum
ArvenMom Dolunay9 inek sütünü doktor 2 ya da 3 yaşına kadar önermiyor malesef sonrasında bir çok sorun yaratıyor huzursuz bağırsak sendromu gibi kötü kokulu kaka sürekli gaz ben bile süt içtiğim de 22 yaşındayım deli gibi gaz yapıyor küçücük bebeği çok kötü yaparsanız yapmayın
63_hulya_63 Dolunay9 valla canm verme bende anne sütü ve mama verdim evet yıpratıcı mama fiyatları çok pahalı ama bebeğinin sağlığı için inannki değer .inek sütü çok ciddi rahatsızlıklar yapıyor .annem senin gibi düşünüp inek sütü vermiş mama içen kardeşime ve çocuk diyo bir deri bir kemik kaldı ishalden bağırsakları bozuldu ve sulandırıp icirmis bu arada .çocuk diyo öyle kiloluyru eridi btti diyo .yani çocuklar onu sindiremiyor.ben kendim 3 yıldır sütü kendime bile kullanmıyorum ciddi anlamda rahatsız ediyor
bakkalemzigi Dolunay9 hayır çok zararlı durumunuz yoksa çocuk doktoruna gidin raporlu mamaya başlayın
Dolunay9 Nasıl doyurucam kücücük daha, benimde sütüm yok denilecek kadar az zaten artık mamaya da yetişemiyoruz
ArvenMom Dolunay9 evli değil misiniz eşiniz çalışıyor mu destek olan birisi yok mu yardım desteğe başvurun yapmayın süt hiç bir fayda sağlamaz çok daha küçük
Mrvsmt2502 Dolunay9 sık sık emzirin artar yok diye düşünmeyin memede süt deniz derya. Ayrıca 6 aylık olmuş ek gıdaya başlayın çorba yaparsınız tadımlardan sonra
Dolunay9 bakkalemzigi böyle bişey olduğunu bilmiyorsum sağlık ocağına mı çocuk doktoruna mı gitmeliyim
Dolunay9 Eşim çalışıyor ama yetmiyo işte imkanım olsa bende çalışırdım alırdım yine, nasıl başvuru yapılıyor bana anlatırmısınız
ArvenMom Dolunay9 destekle ilgili bilgim yok sadece böyle birşey olduğunu biliyorum arkadaşlar bilen varsa nasıl yapıldığını anlatsın
Snp57asel Dolunay9 bebeğiniz daha çok küçük bagirsaklari zarar görebilir Allah korusun o ihtimali almayın bence inek sütu 3 4 yaşına kadar kullanılmıyor diye biliyorum Sosyal yardimlasmaya gidin aile ve sosyal bakanlığına gidin anlatın durumunuzu yardımcı olurlar belki
Dolunay9 Çok teşekkür ederim hepinize gerçekten elim ayağıma dolaşmıştı böyle şeyler olduğunu bilmiyordum çok sağolun 🙏
3kedili2bebekli Dolunay9 o zaman ek gıdaya bir an önce geçeceksiniz bile bile bir bebeğin sagligiyla oynayamazsiniz yavaş yavaş ek gidayi arttırın ve gerçek besinler verin öyle pirinç unu nişasta değil kahvaltı veremezsiniz bı 15 gün daha sütünüzü sagarak arttırmayı deneyin öğlene corba verin öğleden sonra meyve ve çorba akşama yoğurt verebilirsiniz ama yavaş yavaş verin öyle hemencecik 1 kase icirmeyin kabız olur kusar mahvolur yine de 15-20 gün kadar mama almak zorundasınız yani en yakın sağlık ocağına gidip duumunuzu bildirin belki yardım ederler bazılarında mama vs oluyor daha çok küçük güzel beslemeli ve bakmalısınız bütün hayatını etkiler yapacaginiz bir sey sürekli mide bağırsak problemleri yaşamasına vs sebep olur
Eizeee Dolunay9 bim a101 gibi marketlerde kendi markaları olan mamalar var daha uygun fiyatlı onlardan kullanın en azından inek sütünden daha faydalı olur diye düşünüyorum
adl9 Dolunay9 durumunuza cok üzüldum acikcasi ama bol bol emzirin yetebildigi kadar ek gidayada gecersiniz inek sutu vermeyin. Birde raporlu mamayi kilo almayan bebekler icin yaziyor çocuk doktoru ama yinede bi doktor ile görüsün
Themom_ Dolunay9 minimum 2 maximum 3 yasına kadar inek sütü yasak. Anemi yapabiliyor ve bağırsak florasını bozuyor. Durumunuzu bilemem Allah yardımcınız olsun ama bu bebekler dünyaya kendileri gelmek istemedi biz istedik Allah nasip etti ve onları bu dünyaya getirdik çok şükür. Ve bu bebeklerin temel ihtiyacı olan sağlık, barınma ve beslenmeyi elimizden gelen en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Kendi mutfağınızdan kesip ona mama alıcaksınız hem daha cok kücük hemde zaten ek gıda ile desteklersiniz. Benim eşim işsiz kaldı 2 bucuk ay kadar kendimiz yemedik içmedik mama aldık kkartına yüklendik. Özel aşısının zamanı gelmişti borç alıp yaptırdık çünkü ona sağlıklı bir yaşam sunmak anne baba olarak görevimiz.
bal203 Dolunay9 hangi mamayi kullanıyordunuz Bizde mamayla besleniuoruz nirmalde nasılsın 400 500 tl kutusu oda 4 gun anca gidiyordu bebelac gold aldim 200 tl ye geliyor kutusu daha hesaplı ama onda bile bizde zorlaniyoruz malesef