Sonkamelya ben de çok ağır geçirdim :( İş hayatından uzak kalmak ve eşimle özgürce yapabildiklerimizi artık yapamayacağız düşüncesi beni her saniye ağlatıyordu. Ama 3. aydan bildiriyorum: geçiyor.
Bebeğe alışıyorsunuz öncelikle. Ben bunun geçmesi için bebek olmadan önce yaptığım şeyleri bebekle de yapmaya çalıştım. Mesela arkadaşımla buluşacağım, oğlumu da götürdüm. Evet ilk aylarda gaz sancısı ve tecrübesizlikten çok zorlanıyorsunuz ama alışıyorsunuz. Sihirli kelime alışmak ve kabullenmek bence.
Bir de size nacizane TEK tavsiyem.. Bebeğinizi dışardan sakınmayın. Biz 2,5 aylıkken tatile gittik 2 hafta boyunca şehir şehir gezdik. Babası ile ilişkisi muazzam şekilde ilerledi. Malum aileler hep yanımızda olduğu için babaya fırsat bırakmıyorlardı. Çekirdek aile tatile gitme imkanınız varsa gidin. Ben cafede altını da değiştirdim, havuz başında da emzirdim. Şarap içerken babası gazını çıkardı :) (Doktor şarap içmenin emzirmeye çok zararı olmadığını söyledi abartılmadığı sürece) Şimdi linçlemeyi dört gözle bekleyen bir tayfa var bu parantezi onlar için açtım.
Velhasıl, kendinize bir liste yapın. Bebek olduktan sonra yapamadığınız için aklınıza geldikçe sizi ağlatan şeylerin listesi. Sonra bunu eşiniz ve bebeğinizle tek tek gerçekleştirin.