mucizem24 Bebeğim 5 ay 7 günlük ve doktor tadımlara başlayabilirsin dedi cokta hevesli oğluşum ama bakıyorum 5 aylıkken pankek verenler yumurta yedirenler var ben dün yoğurtla başladım 3 gün kuralı ile havuç Patates Yeşil kabak Bezelye Avokado Sonra meyvelere geçmeyi düşünüyorum Bal kabağı ve brokolinin mevsimi değil başka ne verilebilir
emirtalhacanm mucizem24 pankek ağır olur 5 6 7 ay tam püre sonra çatalla ez 8 ayda biraz daha pütürlü yani 9 10 ayda zaten üst dişler çıkarsa rahatlariz inşallah 😅
busraalanya mucizem24 özel bir durumu yoksa 6 aydan önce başlamayın diyor uzmanlar . Başlarsanız da tadım yani çay kaşığıyla üç gün kuralıyla gidin derim .
birbebikannesi Meyve olarak elma armutta ekleyebilirsin zaten bunları bitirene kadar 1 ay geçer sonra rahat rahat tadını yaptirirsin bebisinin bunyeside aktı gıdaya alışır bana doktor doyurcak kadar değil tadimlik ver demişti öyle yaptım ilk sebzeleri verdim sonra meyve verdim meyve yerse tatlı sebze yemeyebilir diye öyle ilerledik 🤗 bol bol yemeli günleriniz olsun iştahı açık bir bebik olsun insaAllah 🤗
melisaugtr mucizem24 siz doğru olanı yapıyorsunuz. Bende oğluma önce tek tek sebzeleri sonra karışık halde sebzeleri aralarda da meyveleri verdim. Sonra yoğurt. Daha sonra da yavaş yavaş çorbalara başlayarak devam ettik. Püre, hafif pütürlü, yoğun pütürlü ve katı gıda olarak ilerlemenizi tavsiye ederim 🤗
mucizem24 melisaugtr meyveleri ezip de mi verdiniz acaba Yoksa bu emzik gibi fileler var Onlarla mi verdiniz?
Kizarmisdondurma mucizem24 ilk aşama yazdıkların 2.aşama bunlardan çorba karışım tarhana irmikler buğdaylar 3.aşama kereviz enginar vs Sonra kahvaltı öğle ara devam
birbebikannesi mucizem24 bende öyleydim heyecanliydim çok 😂 birde ben hep çatalla ezip verdim ilk başlarda pütürluluk azdı sonra yavaş yavaş cogalttik doktorum blendr vurma demişti vitamini alıyor deyince öyle yaptım hep burda hasladim o dönem birde
nilayalin mucizem24 benim ikizlerde 5 aylık ek gıdaya geçtik dr umun tavsiyesiyle ve bana dedi ki blender dan geçirme elde çatalla ez sebzeleri de buharda haşla dedi bende 3 gün kuralıyla patates havuç kabak yoğurt ve yumurta sarısı denedim şimdi bunları birkaçını arada karıştırıp veriyorum sabah akşam üzeri ara öğün şeklinde
melkrtl mucizem24 merhaba iyi akşamlar başımdan geçen bir olayı size özet geçiyim hiç bir annenin evladın başına gelmesini istemem çünkü ben hiç bir kurala uymadım ve pişmanlığını hala da yaşıyorum 1 buçuk yaşında konu ne hemen anlatıyorum ha bizim başımıza geldi belki bi başkasının başına gelmemiştir ama bu olmuycağının da anılmana gelmez tekbir bizden sonuçda hiç bir kurala uymadım nede olsa herşeyi yiyor diye verdim kabız oluyordu aralarda olabilir normel ek gıda ya geçtik diyordum cocuk ıkına ıkına popo çatlağı olmuş düzenli beslenmediği için siz siz olun ayına göre ne yemesi gerekiyorsa öyle verin böyle özen gösterirek devam edin ☺️
DevosMom mucizem24 taze fasulye, tatlı patates, kereviz, kuşkonmaz, enginar, kapya biber… Aklıma gelenler bunlar Ve evet tadım ayı pankek falan 5 aylıkken saçma ama anam babam usulü diye tadımı eş geçip direkt yemeklere başlayanlar var
bianne_ mucizem24 5. Ayda öyle pankek tarzı şeyler verilmez şuan tam püre zamanı 6 dan sonra çatalla ezip minik minik verip yutma çiğneme kabiliyetine bak ona göre devam et püreye çok alıştırma derim sonra zorluk çekersin yemek yemez vs vs ben hiç püre yapmadan direk çatalla ezerek başladım ve 7 aylıkken pankek vs tarzı şeyler yiyebiliyordu şuan 10 aylık çoğu şeyi yiyor MaşaAllah barekallah ama iştahsızlık 1aydır zorla tepiyorun 2 3 kaşık.
birbebikannesi bianne_ ay bacım sana denk gelmek ne güzel benim bebekte öyle ya 9 aydan itibaren hemen hemen iştahsız zorla zorla yediriyorum eskidan masaAllah barekAllah yiyordu şuan yok malesefff kiiii 🥺🥺
mucizem24 birbebikannesi Ben de yaptıklarımı Not alıyorum ben bu kadar heyecanlıyım bari benden sonra bir faydam dokunsun başkasına😂