Kaansmomm Merhaba anneler haftalık yemek yapan var mı aranızda iki bebeğimle birden yemek işi çok zor oluyor. Haftalık yapıp dolaba atayım diyorum ama bozulmadan bir hafta boyunca dayanır mı sizce?
mematiii Kaansmomm çalışan anneler yapıyor genelde tam bilmiyorum ama buzluğa atuyorlar çıkarıp pişiriyorlar.Sebze tarzı çabuk bozulmuyor dolapta diye biliyorum
Tweetyy Kaansmomm yemeği kaynar haldeyken domates sos kurar gibi kavanozu kapağı kaynatıp sicakken vakumlat soğuyunca dolaba koy. Bir kez yaptım haftalık yemek sebze bakliyat yaptım ama et tavuk olayına girmedim. İyiydi tadı vs değişmedi
Kaansmomm Tweetyy harikasınız kışlık domatesleri de aynı şekilde vakumluyoruz zaten değil mi bence de bu şekilde dayanabiir 😍🌸
endoplazmikretikulumiste Kaansmomm evet ben çalışıyorum o yüzden haftasonu yapıyorum. Yazın genelde zeytinyağlı yapıyorum hiçbişey olmuyor valla yanına akşamları salata söğüş turşu kavun karpuz yada komposto iyi oluyor
kvsr234 Dolaptaki yemeğin tadı 2 gün sonra değişiyor bence buzluğa atabilceğin şeyler yapsan daha iyi olur mesela dolma doldurup çiğ atabilirsin çıkarıp direk pişirirsin yarma haşlayıp yoğurtla karıştırıyoruz biz direk çıkarıp çorba yapıyoruz biraz çözülünce oda bi seçenek olabilir pratik olarak et haşlayıp koyabilirsin biraz çok yaparsın mesela bi kaç kere çözdürüp direk ısıtabilirsin ama eti çözdürüp geri atma yiyebilceğiniz şekilde bölüştür aklıma şuan bunlar geldi 😊
nrtlc Ben haftalik yapiyorum haftasonundan, dolaba tencere ile kaldirmiyorum. Cam kapakli borcamlar var lav’in onlarla koyuyorum ve yiyecegimiz kadarini mikrodalga ile isitiyorum. Soguk sicak dengesizligi olmadigindan tadi da degismiyo 1 haftadan fazla bile durabilen zeytinyaglilar oluyor. (Et/tavuklu degil de zeytinyagli veya sebze veya baklagiller dayaniyor)
endoplazmikretikulumiste Kaansmomm şöyle düşün haftada 1 kurubaklagil , 1 sebze yemeği kıymalı , bir zeytinyağlı dolma fasulye filan , 1 köfteli patates , birgünde bulgurpilavi yanına güzel bir kurusoğan doğra sumaklı e daha ne olsun haftayı çıkarır