gokcemericc Bebeğim ilk defa yoğurt yiyecek ek gıdaya başlıyoruz. Güvenebileceğim sütçü yok maalesef. Marketteki pastörize günlük sütlerden yoğurt yapabilir Miyim ?
fob gokcemericc Bebek için kesinlikle pastörize. Güvendiğiniz sütçü olsa bile pastörize. Marketlerde pastörize günlük sütler satılıyor onlarla mayalayabilirsiniz.
eren2550 gokcemericc çiğ süt kullanıyorum sürekli aldığım yer var tayinimiz olacak memlekete o zaman jersey alacağım tanıdığımz yerden😁
Ucansupurge gokcemericc pastörize tabi ki çünkü ısıl işlem görmeden pastörize ediliyorlar. Çiğ sutu bakterilerden arindiracak kadar ev ortaminda kaynatamayiz. Kaynatilsa bile besin değerini kaybediyor.
gokcemericc fob Peki nasıl vereyim ? 2 günde 1 mayalayıp mayaladığım yoğurdu 2 gün vermeyi düşündüm. Ama eşim ısrarla pazartesi mayala cumaya kadar yesin diyor. Vakumlu oluyor kapaklar açmayınca birşey olmaz diyor
gokcemericc Ucansupurge Peki nasıl vereyim ? 2 günde 1 mayalayıp mayaladığım yoğurdu 2 gün vermeyi düşündüm. Ama eşim ısrarla pazartesi mayala cumaya kadar yesin diyor. Vakumlu oluyor kapaklar açmayınca birşey olmaz diyor
Kuzey_Melis_Momm gokcemericc ben 1 yıl bocuna tam yağlı pastörize süt probiyotik mayayla yoğurt yaptım bana da birisi tavsiye etmişti
berkbaby Kuzey_Melis_Momm bende öyle yapıyorum doktorumda öyle tavsiye etti besin değeri kaynatılan çiğ sütün gidiyormuş pastörize sütte kaynatma işleöi olmadığı için besşn değerini koruyormuş o şekilde tavsiye ederim.
gokcemericc Kuzey_Melis_Momm Peki nasıl vereyim ? 2 günde 1 mayalayıp mayaladığım yoğurdu 2 gün vermeyi düşündüm. Ama eşim ısrarla pazartesi mayala cumaya kadar yesin diyor. Vakumlu oluyor kapaklar açmayınca birşey olmaz diyor
Ucansupurge gokcemericc 2 günü geçirmedim ben hiç o yüzden bilmiyorum durdukca eksir. Küçük kavanozlara yapıp her 2 günde bir bir kavanoz açtım.
Kuzey_Melis_Momm gokcemericc 1 haftaya kadar kullanılır diyolar ama ben 2 günde bir yaptım tamamen sizin tercihinize bağlı
fob gokcemericc O kadar sık mayalamanıza gerek yok bebek için 4-5 günde bir mayalayabilirsiniz. Ev yoğurdu bozulmaz ekşir. Süt çok sıcakken mayalarsanız ekşi olur yoğurdunuz daha kısa sürede tüketmeniz gerekir.