meliko04 aynı durumdaymışız sizinlede kolik döneminde memeyi kendi istemiyordu ben parmak ucumla hafif tutturup veriyordum, yani tutamıyordu tam destekle zorla tutturuyordum yatarken ama baktım istemiyor meme bıraktım tamamen 2. Ayın sonunda kolik sancılar düzenli 4 saat sürüyordu ve evin içinde kucakta dik pozisyon da yürüyorduk devamlı ancak o iyi geliyordu (sallamadım bu dönemde kritikti) sonrası ise zamanla oturdu ama en önemlisi damla ve masaj kolik durumuna iyi geldi büyüdükçe de kendi gazını ufak ufak çıkarabildikçe rahat etti işte memede uyudu bazen bazen elini emerek hâla da uykuya dalarken elini emzik gibi emiyor buda bir + oldu bana uykuya dirense bile beşiğine koyup şarkılarla pişpişlerle(kendi sesimle bence bu rahatlatıyor) yapay olanlarda ilgilenmiyordu sıcak gelmiyordu bence..) birde ortam faktörü bebeğimi büyütürken aile büyüklerimiz olmadı yanımızda farklı şehirdeyiz karışanım yok buda önemli bence. Bu evreler. Büyüdükçe yerine oturuyor.. kakasını,gazını rahat rahat yaptıkça kendisi gerisi su gibi akıyor şimdi o kolik günlerin yerini büyümesini izlemekle hatırlıyorum🙏📍❤️