zeytininannesii Çok geçmiş olsun, bir düşme postuna daha yorumda bulunmuştum onu kopyalamak istedim. Evde takip edersiniz bir sorun yoksa tomografi çektirmenize gerek yoktur.
"Benim kızım 5 aylıkken yüksek yataktan parkeye sert bir şekilde düşmüştü. Ve düşme öncesi emzirdiğim, reflüsü olduğu için çok kötü kusmuştu. Biz düşmeden olduğunu sanıp çok korkarak acile gittik, kustuğu için tomografi de çekildi. Bir şey çıkmadı Allaha şükür.
Ben ilkyardım kursuna gittim. Düşme sonrası kendiniz de evde ilkyardım olarak kontrol edebilirsiniz. Bir daha düşerse aklınızda bulunsun diye bilgilendirmek istiyorum.
Öncelikle sakin kalın, bebek düşme sonrası bir şoka giriyor ve ağlıyor, size güven duyduğu için korktuğunuzu telaşınızı hissederse daha çok korkar. Sarılıp teselli etmeye, geçti yavrum bir şey yok gibi sakinleştirici şeyler söylemeye çalışın.
🌿Fışkırarak kusma olmaması lazım.
🌿Gözüne flaş tutun gözbebeği büyüyor mu küçülüyor mu buna bakın. Travmalarda gözbebeği ışık dahi tutulsa küçülmez çünkü.
🌿Kulak arkalarına bakın morarma olup olmadığını anlamak için. Bu kafatası kırılması olup olmadığını anlamak için.
🌿 sağ ve soldan elinizi şıklatın sesi algılıyor mu nereden geldiğini anlıyor mu bunu öğrenmek için.
🌿Konuşmaya güldürmeye çalışın sizi tanıyıp tanımaması da önemli bir teşhis.
🌿Hreketlerinde bir dengesizlik yoksa yani annesiniz anlarsınız bir tuhaflık yoksa ona göre takip edersiniz. Duruma göre acile götürürsünüz.
Çok geçmiş olsun.