derin37_ Oğlum tam 2.5 yaşındaydı.
Önceden bikac başarısız denememiz oldu.Zorlamadim.
İhtiyaç listesiyle başlıyim.
Klozet (ışıklı, çizgi film karakterli çocuğunuzun zevkine bağlı)
Klozet adaptörü
Klozet yüksekse basamak
Alıştırma kulodu
Yatağa alez
Büyük boy alt açma bezi
Seyahat lazimligi
Gerekliyse kullan at klozet örtüsü
Yine kendi istediği boxerlardan aldik
Sonra önce kendi begendigi bir klozeti internetten sipariş verdik, birde tuna tuvalet eğitimine başlıyor kitabını aldık.
Bir de otururken sıkılmasin diye harf sayı taşıt magnetleri aldık.
hazır kızım ayaklanmadan oğlumu alıştırmak istedim.once koltuk örtülerini serdim , halıları kaldırdım.
Sonra telefonuma konuşan çalar saat artı diye bir uygulama indirdim örnek veriyorum (rüzgar tuvalete git çişini kakani yap ellerini yika kurut) böyle her saat başı uyuyana kadar komut oluşturdum.
Bir gün sabah iki 3 tane bezine çikolata sürüp bunlar pis olmuş diye beraber çöpe attık.
Alarmimiz çaldı bnde bı şaşırmış gibi yaptım onun öncesinde Tuna tuvalet eğitimi kitabını resimli baya anlattım oda inceliyordu birlikte gittik bekledik bacakları acimasın diye arada kaldırdım magnetlerle ilgilendi ve yaptı ,
Sonrakilerde tam yapmadigindan kacirmalar oldu yalana hiç gerek yok bikac gün oluyor 😄 bu surecde sabırlı olmak yüksek tepki vermemek ve mümkünse evde durmak önemli.
Ayriyeten kim tuvalete gidiyorsa onuda davet etmeli sadece kendisine özgü bişey olmadigini herkesin yaptini bilerek ozenmeli.
günümüzde hiç free vermedik saat aralıklarını 2 saatte 1 e düşürdüm kaka yapcagi zaman mimikleri degisiyo kuytu köşeye geçtiği için anlıyordum o hiç zor olmadı gece naptigimiza gelirsek yatmadan 1 saat önce sıvı alımını kesiyordum belki en fazla su içerdi yattığı saate göre 11 de yatiyo mesela ,,3 te kaldırdım sabaha kuru kalkiyo biz böyle böyle 1 haftada süreci tamsmladik 5.gunde anne ciss dedi.
Sonra hasta olduğunda tabiki kacirmalar filan oluyo.
Bu eğitimi verirken olabildiğince etrafta az oyunca TV ekran zaten olmamalı ,ben günde 1 kez yararlı içerikler izletiyorum sadece. Harfler sayılar renkleri öğrensin diye.
Algıları kapaniyo cunki unutuyolar söylemeyi.
Birde bu konuda bazı tutumlar yanlış mesela disarimi cikiliyo hadtaneyemi gidiliyo seyahat lazimligi götürün alıştırma kulodu nolur nolmaz takın bu konuda çocuk gülünç durumuna düşerse eğer özgüveni kırılır çiş kaka tutma olayı basliyo bilginiz olsun …