Merhabalar. Aramızda tecrübeli bilgili ya da alanında uzman kişiler varsa bi konu hakkında bilgi verebilir mi? Açıklıyorum.
Bebeğim 17 aylık. Komut alma ve göz temasi kurma da sorun oldugunu dusundugun icin psikologa gittim. Psikolog bebeğimin bakışlarının güzel olduğunu adına baktığını sadece yaşıtlarına göre pasif olduğunu dile getirdi. Bebeğim yeni yürümeye başladı sürekli oturuyor genelde. Oturmasını sorun olarak izlemledi. Bizi duyu bütünleme merkezine yönlendirdi. Orda fizyoterapist arkadaş gerekli oyunları çalışmaları yaptı ve ortak dikkat süresinin az olduğunu, daha çok bireysel takılmayı sevdiğini, duyusal sosyal davranışlarının sınırlı olduğunu söyledi. Bu tam olarak ne anlama geliyor gittiğim yer özel olduğu için parça parça bilgi akışı sağlayabiliyorum. Ve hemen Latince terimlerlere geçiyorlar sanki daha fazla kötü bir şey var bebeğim de sanıyorum. Endişe ediyorum.
Evet ben bunu evde de farketmistim oyun oynama süremiz çok sınırlı 2 dk kadar. Bu bir sorun mu ve sorunsa düzelir mi? Eklemek isterim ki ekrana maruz kaldı. Şurda 1 aydır sıfır ekran hayatımız da ve öyle devam edecek.