poyrikim Otizm olabilir mi. Bebeğim 16 aylık banyo yaptırırken sudan korkmaya başladı, çığlık atıyor sürekli biri geldiğinde mutlu olduğunda ya da başka birşeyde. Bunun disinda hareketleri gayet normal.
Nilya88 poyrikim yok yok canım yok otizim değil kuduruk oluyorlar oğlum 1 ay sonra 3 yaşına girecek daha iki üç aydır yüzüne saçına su değdirebiliyorum yüzüne eline su değdiği an ortalığı yıkıyordu
svncgldgn poyrikim khkha çığlık bu ayların bildiğim kadarıyla güncellemesi oluyor kazandırdığı yetenek oluyor sadece bununla otizm denilmez çocukta göz teması kurmama seslenişe cevap vermeme gibi durumlar aynı anda varsa bu sefer olabilir denebilir belki ama bunu da bir pedagog söyleyebilir kendi kendinizi neden endişelendiriyorsunuz
Dlk55blt-rdvn poyrikim bebekler dönem dönem bişeylerden korkarlar huy değiştirirler, heleki suyu aşırı sevmek ya da sudan korkmak çok normal . Sıkça karşılaşılabilen bi durum
poyrikim Dlk55blt-rdvn Nilya88 ay çok teşekkür ederim inslalah darisj benimkine gecseydi çok sıkıntı oluyor banyoda heryer su oluyor kaçıyor
poyrikim svncgldgn çok şükür seslendigimde bakıyor, göz teması var arkadaşlarıyla oynuyor ama oynarkende çığlık atıyor bu beni korkuytuyor
moonlight__ Benim bebeğimde 20 aylık özellikle kafasına su dökülünce çığlık basıyor asla yikatmiyo otizmle alakası yok ki bunun cnm bebeklerin bazılarında oluyor
poyrikim moonlight__ aynısı kafasına doktugumde korkuyor kaçmaya çalışıyor küvetin içinden vücuduna dokerken bir sıkıntı yok ama. İçim biraz rahatlıyor böyle duydukca endişeleniyorum ister istemez.
svncgldgn poyrikim bu birqz yavaş yavaş ben merkezcilik yani 2 yaş sendromuna yaklaştığı için de olabilir ben burdayım merkezim ben diye sizin farketmeniz için
minikkalb poyrikim ay o kadar normal bir çocuk ki aklınıza getirmeyin lütfen. Çocuk bu tabii çığlık atacak bazen öfkeden bazen sevinçten ki çığlık tek başına otizm belirtisi değil zaten
63_hulya_63 poyrikim aynı zamanda oğlum da bedenini yikayayim giki çıkmaz .kafasına dökünce bağırır ağlar zorluk cikarir
poyrikim svncgldgn inşallah öyledir belkide huy edindi ben öyle düşünüyorum hiç kimse istemez çocuğunda böyle birşey ama korkuyor insan
63_hulya_63 poyrikim banyo yapmaktan şuan arkssmin oğlu suyu görsün deliriyor ağlıyor suyu asla sevmiyo denizi de sevmez ama cin gibi çocuk otizimle ne alakası var
poyrikim 63_hulya_63 ya belirtilerinde sudan korkar yazıyor. Bir yakinimizin çocuğu sürekli çığlık atıyor akranlarıyla oynarken otizmli mesela.
63_hulya_63 poyrikim ama otizimliler kalabalığı sevmez .sesi çok sevmezler ontarz şeylere çok tepki veririler .göz teması sevmez .ellerini yüzlerine doğru kapatırlar vs.insan iletişimleri çok yoktir onlar bariz bellidir yani
poyrikim 63_hulya_63 çok şükür öyle belirtiler yok ama bu iki belirti olduğu için düşünür oldum cigliktan dolayı
Dlk55blt-rdvn poyrikim küçükken istemiyordu korkuyordu şimdi suyu seviyor ama başına su döküleceğini anladığı an kıyamet kopuyor.