barlas24 Bebeğim bugün 5 aylık oldu ve tadımlara başlama kararı aldım bugün yogurt verdim severek yedi sonraki günlerde yeni tadıma geçiçez siz neler ile başladınız tadımda neler yedirdiniz çok yeniyim kabak havuç patates şeftali muz gibi şeyleri tattırcam bunlar haricinde başka ne tattırabilirim acaba tadım ayında ?
Blueberry0 barlas24 once balkabağı verdim , tatlı patates, kabak, havuç , brokoli , enginar , patates, avokado, yoğurt, elma, armut, muz böyle böyle gittik bizde bugun de yumurta sarısı tattık 7 ay 1 günlüğüz
Meri-Mel barlas24 Öncelikle erken ama en güzeli doktor ve siz bilirsiniz. Tadimlara önce sebzeler sonra meyveler ile başlayın . Yeşil kabak. Yeşil fasülye. Patates . Bamya Tatlı kabak. Tatlı patates. Yoğurt. Daha sonra da meyveler olabilir.
2cocuklumom barlas24 bizde 5 aylıkken başladık 6 aylık olduk tadımlar bitti öğünlere geçtik tabi ki 1 tabak dolusu yemiyor ama öğün olduğuna alıştırıyorum yumurta sarısı verdim şeftali elma muz armut yeşil fasülye patates havuç kabak
barlas24 Blueberry0 bende ilk sebzelerden tattırıcam sonra meyveye geçicem genel olarak herkes aynı şeyleri veriyor galiba kendim çok sebze yemediğim için ne verceğimi bilmiyorum hiç
11F-R-F3 Blueberry0 ben de yeni başladım tattırmaya . Yumurta sarısı verdim az önce başta değişik geldi sonra kendi ağzını açtı ben de verdim bakalım. Patates, havuç , yoğurt böyle böyle gideyim diyorum inşallah.
barlas24 Meri-Mel kilosu ve gelişimi önde gittiği için yavaş yavaş tadım yapabilirmişim o yüzden bugün başlamayı tercih ettim ilk sebze sonra meyve tercihim olcak ☺️
mrvv67_ Biz de yeni beş aylık olduk ben irmik muz pekmezle kendim mama gibi yapmıştım bir kere sadece onu severek yedi bi daha vermedim başka demek için vermiştim sonra yoğurt verdim ilk gün bir çay kaşığı sonra tatlı kaşığı sonra da bir yemek kaşığı verdim. Sonra da ara ara pekmez katıp verdim şuan bişy vermiyorum ama pürelere başlayacağım hafiften☺
barlas24 mrvv67_ tadıma başlandığında devam edilmesi daha iyi değilmi ara vermek doğru olmaz bence ben bugün başladım ama devam edicem hergün alışması gerek
minikkurabiyee mrvv67_ bütün hepsini karıştırmaya çok erken değil mi? Ve pekmez için bebeğiniz çok daha küçük değil mi
mrvv67_ barlas24 evet devam etmek daha iyi ama benim verdiğimde 4 buçuk aylıktı sonra daha erken bi de sonra reddeder diye vazgeçtim şimdi tekrar başlıycam
denizecekids mrvv67_ pekmez icin bence cok erken midesine agir gelir yakar.ne kadar dogal katkisiz sekersiz desen de meywenin kendi sekeri war.bal 1 yasindan once wermek zaten yasak da pekmezi de gec wercem ben.benim dusuncem bu yonde yine de siz bilirsiniz
oglumunannesiyim_- Sağlık ocağı hemşiremiz pirinç unu ve meyve sebze püreleri verebilirsiniz dedi aşiriya kaçmamak sartiyla
mrvv67_ minikkurabiyee çok az denedim sevecek mi diye bir de alerji fln var mı diye denedim sonra kesiyim ama şimdi tekrar başlıyacağım. Bi sorun olmadı
Blueberry0 11F-R-F3 Hadi bakalım afiyet olsun değişik gelmesi cok normal başlarda . avokado yerken kustu bizimki ajsjsjsk
11F-R-F3 Blueberry0 teşekkür ederiz . Tabi normal süt dışında bir yiyecek yiyor yiyecek inşallah. Aaa sonra alıştı mı peki