esmanr annesi 7 aylık bebek ek gıda ile kilo alamaz ne yaparsan yap aldiramazsin ana öğün anne sütü yada formül mamadir yine de sana premature ikiz bebeklerimin sınırın üstünde kilo almasına sebep olan yemekleri söyleyeyim o ayda verdiklerimi şöyle yapıyordum sadece öğlen sebze yemeği veriyordum buharda pişirip zeytinyağı gerekirse biraz su ekleyip, öğleden sonra meyve veriyordum, akşam da yoğurt veriyordum bu kadar sadece bu kadar tabi aralarda mama veya meme veriyordum doktor bu ay 300 Gr ortalama almaları gerekir dediği aydı 450 Gr almislardi 7. Ay yemek ayı değil ne kadar zorlarsan zorla yemez yesin diye tatlı yaparsan daha da zayıflar çünkü yemek yememiş olur bir de aylarca yeme bozukluğuyla ugrasirsin o arı mamalar da piyasada bilinen en kotu mamalar hem tadı kötü bebekler yemiyor hem şeker nişasta falan içeriyor yani gerek yok onun yerine yap bir tarhana, ezogelin vs içine tam buğday ekmeği parçala içir mesela yada bir sebze çorbası içine biraz mercimek at lezzet versin mutlaka ya kemik suyu ya tavuk suyu kullan her gün yoğurt meyve yedir yani kolaya kaçıp kendine zehir etme zamanı gelince zaten yiyecek anne sütü veya formül mamaya ağırlık ver