Yelda35 tugbiss_46 ilk doktor liste veriyor biz mesela havuç ile başladık üçgün sonra kabak sonra patates sonra yoğurt
bilememolabilir tugbiss_46 havuç kabak muz denedik şimdilik. Sırada elma ve bal kabagı denemek istiyorum. Açıkcası benim doktorum 3 gun kuralına sıcak bakmadi sebze ve meyvelerde sadece dikkat edilmesi gerekenler olarak kırmızı meyveden ve şeftaliden biraz uzak durmamı söyledi şimdilik. Alerjik bebek oldugumuz icin süt ve süt urünlerini sonraya bıraktim.
purplemomm00 tugbiss_46 sabah kahvaltısı ara öğün ogle yemeği ara öğün tekrar ara öğün akşam Yemeği ara öğün bide istediğinde emziriyorum 10 aylik
buddyx Yelda35 peki sebze püreleri bitince nasıl ilerlediniz bende yeni başladım ek gıdaya yoğurt şuan 3 gün kuralıyla başlayacağım sonra sebze püreleri sonra ne verebilirim
Yelda35 buddyx sonra misal olarak söylüyorum 3 gün yoğurt bittiğinde havuç deneyin 3 gün bitiğinde yoğurtla havuç yapın yani denediğiniz şeyi diğeriyle verebilirsiniz.
buseselvi buddyx iki tane sebzeyi birlikte püre olarak verebilirsiniz alerjisi yoksa yoğurt ile karıştırıp verebilirsiniz 3 gün kuralı ile çeyrek yumurta sarısı verebilirsiniz baharatsız salçasız tuzsuz sebze veya tarhana çorbası verebilirsiniz
purplemomm00 kocayaslisiskodunya bwmce 6 da başlayın 5 çok Küçük bağırsakları gelismediigi için kabız olacak sonra 6 ayda da sadece tadimlik o kadar
tugbiss_46 bilememolabilir banada saçma geliyor 3 gün kuralı açıkçası doktora gitmedim ek gıda içinde gitmek istemedim
Mediha123- bilememolabilir size tavsiyem bütün sebzeleri tattırdıktan sonra meyveye geçin tatlıya alışınca sebze yemiyorlar
kocayaslisiskodunya purplemomm00 bebeğim anne sütüyle besleniyor ama emmiyor sağıp öyle veriyorum o yüzden doktorumuz 5.ayinda başlayalım dedi umarım kabız olmaz zaten gaz sancısı mafediyor bebegimi
buseselvi tugbiss_46 bizim doktorumuz sadece proteinlerde(yoğurt yumurta peynir kıyma vb.)3 gün kuralını uygulayın demişti ben de o şekilde ilerledim sebzelerde meyvelerde 3 gün kuralı uygulamadım
tugbiss_46 buseselvi teşekkür ederim inşallah severek yer 🤣 kavunu sevmedi mesela 🤣 patatesi sevmedi çok 🤣
tugbiss_46 Yelda35 ben yoğurt verdim Allah’a şükür bişey yapmadı inşallah yapmaz hemde kendi yaptığım yorgutu verdim