hasibekar evet normal refleks olarak korkudan veya istemediği bir hareket yapıldıysa yapmıştır birkaç ay sonra o hareketini unutur ama siz yine de bu süreçte çocuklarla çok yanlız bırakmamaya çalışın sürekli bir eliniz bebeğinizde olsun ki hareket tekrarlanmasin daha küçücük bebek ne yaptığını da bilmiyor yani normaldir canım mesela en basiti dün ailemizden yakın doğum yapan birine gittik 4 ay geçmişti aradan biz gidememistik neyse dün gittik benim bebeğim emekliyor emekleyerek bebeğimi emziren annenin yanına geldi bebeğin kafasına yavaşça dokundu ben biliyorum benim bebeğim de küçük olduğu için ne yapacağını bilemez cici yapmak isterken vurabilir hemen yanından aldım uzaklastirdim sonra eline çıngırak verdim bidaha gitti anne ve bebeğin yanına yaklaşmasına müsade etmeden kucağıma alıp oynattim bebeğimi çünkü biliyordum ki vurabilir küçük bebeğe henüz vurmanın can acitmanin zarar vermenin farkında değil çünkü bebeklerimiz herşeyi oyun zannediyorlar o tepkiyi de rahatsız olduğu için refleks olarak yapmış zamanla unutucak emin olun içiniz rahat olsun