Minmini tgur49 ben pastorize cam şişeden mayalıyorum doktorumuzun önerisiyle. Yani kendi görüşü ama saçmalamış doktorunuz. Koruyuculu ve katkılı market ürünleri. Vermeyin derim.
Zeyyyynep tgur49 canım market yoğurdu kaç hafta açık kalsa dahi bozulmuyor içinde biton şey var ev yoğurdu üç günde ekşiyor doğal uzun süre kaynat mayala ben hiç marketten vermedim 14 aylık ek gıdadan beridir evimde yoğurt eksik olmaz hep mayalarım
Mryasmin Bizim doktorumuz hazır yoğurdu yememesinin daha iyi olduğunu söyledi. Bn kendim mayaliyrm cam şişeye koyuyorum . Sütü güzelce kaynatinca zaten mikrop kalmaz
Busel Pastörize süt alıp yani günlük süt onunla mayalıyorum, guvenebilir bir sutcum yok olsa ilaç pislik mikrop vs tarzı korkmasam onunla da yaparım ama en azından suan kendi mayamla yapıyorum
Dmta 10 aylık bebeğim karışık veriyorum alışsın diye yani sonuçta ikiside yoğurt ama tabi güvenilir marka olmalı
ozgeee22 tgur49 Tire markasının pastörize sütü ile Activiadan yoğurt mayaladım kıvamı de çok güzel tadı da gayet güzel oldu. Bu şekilde yapabilirsiniz bence
ahmethamza tgur49 aynı konuyu bizim doktorumuz da dedi. Peynir için eşim organik koy peyniri falan vermek istiyodu. Pastörize olmayan ürünler vermeyelim dedi. Yoğurt içinde aynı şey geçerli biz gene evde mayaladik ama aşırı gaz yapıyor. Bu durum bende de varm market yoğurdu sütü bana bisey yapmaz ama evde olan yapılan yoğurt peynir bana hep gaz yapmıştır. Size kalmış birazda. Kimi hiç takmaz hazır kutu alıp verir kimi mayalar kimi ek gida için öğütleri kavanoz alır. İçinize hangisi silerse biraz da.