Mryykr Eylülde 2yasina giricek oğlum ama hal a konusmuyor temel kelimeleri bile söylemiyor bu durum artık çok canımı sıkmaya başladı TV izlemiyor bu arada kdoktorumuz izlemesini kestirmisti oyun grubuna gittik ordada çocuklar kendi halinde bı diyalog yaşamıyorlar buda bı etki yapmadı bizde dil terapisine mi götürsem ye düşünmeye başladım artik. Bu arada hayvanlarla ilgili sesleri çıkartıyor görünce onun sesini taklit ediyor herşeyi anlıyor gel git getir götür parmakla çoğu işini hallettiriyor bize
tubasd Mryykr TV ne kadar süre izledi ne kadar süredir kestiniz tamamenmi kestiniz telefon tablet vs varmı
thecamellia Mryykr böyle konularda doktorlar daha iyi bilir şimdi burda erken konuşanda vardır bi sorun olmadığı halde geç konuşanda çok etkilenmeyin burdan doktorlar daha iyi bilir çünkğ bazen “benim çocumda geç konuştu sıkıntı etmeyin vs diyenler oluyor amaaan geç konusur diye ihmal etmekte doktora götürmemekte doğru değil doktorunuz bir sorun görmediyse dil terapistinden destek alabilirsiniz
Sevensevilen Mryykr dil konuşma terapistinden bir değerlendirme almanız uygun olur. Uygun yönlendirmeyi terapist yaparr
Mryykr penyyy mama,meme,maymun,güle güle bunları diyor sadece bide yok demiyor gok diyor göbeğine gobekgobek diyo mö,me,miyav falan diyor bide. Anne ,baba dede ver bunların hiç biri yok
Mryykr tubasd 1yasindan sonra çizgi film izliyordu yarım saat falan yaklaşık 4,5ayi geçmiştir TV,telefon izlemez biz müzik açarız telefondan dans eder bizle birlikte falan o kadar 5aydir falan TV gördüğü süre 2,3saati gecmemistir
Mryykr thecamellia doktorumuza bu durumdan konuştuk o tvyi kesin demişti zaten oyun grubuna gidin dedi işte. Ben otizmden şüpheleniyordum açıkçası ama bana öyle olmadığını göz teması olduğunu,algılarının açık oldugunu vs söyledi
tubasd Mryykr hayvanların sesini cikartiyormus bir çok kelimede kullanıyormuş sadece biraz geriden geliyor olabilir bol bol kitap okuyun insanlarla görüştürün parka götürün ilerleyecektir biiznillah
thecamellia Mryykr o zaman sorun yoktur tabi yine kontrollere götürürsünüz belki dil terapisti iyi gelecektir çocuklar hep evde insan görmüyor o yğzden bu döbemde bazı çocuklarda olabiliyor sanırım geç konuşma ama siz yinede ihmal etmeyin bol bol kitap okuyun sıkmadan yormadan 2 aylıktan beri kitap okuyorum kızıma şarkı söylüyorum tekerleme parmak oyunu vs bunlara çok güzel tekpki veriyordu hep deneyin
Mryykr thecamellia evet maalesef insan görmeden büyüyorlar. Kitap dinlemeyi seviyor ama maalesef çoğunu yırttı bende kaldırdım bı sure
Mryykr tubasd gelişim geriliği dedikleri olay var sanırım aslında bu zamana kadar çoğu şeyi yaptım ama demekki olmayınca olmuyor
ccanasli Mryykr televizyonu kesmeniz çok iyi olmuş geçiş dönemlerinde biz cırt cırtlı kitaplardan alarak başladık gün gün sürekli çalıştık çok şükür şimdi kelimeleri fazla sürekli etkinlik yapmanızı öneririm ve gece uyumadan hikaye okuyun mutlaka uykuya geçişte çakraları açılır ve çocuklar anında her şeyi kapmaya müsaittirler:)
Mryykr ccanasli o kitabımızı ortadan kaldırdık maalesef çünkü cırt cırtlı olan parçaları ağzına götürüyordu sürekli dedim yok bı sure bu normal kitap okuyoruz kaldirmadiklarimizi ,muzik dinlemeyi çok seviyor falan o şekilde ilerliyoruz açıkçası
masall1 Mryykr merhaba benim kızım da 21 aylık bizimkinin de 30 civarı kelimesi var alıcı dili çok iyi ama her şeyi bilir tüm komutları anlar yapar ama aktif olarak kullanmıyor kelimeleri oyun grubuna düzenli olarak gittiniz mi bende oyun grubu düşünüyordum parka düzenli olarak çıkartıyorum ama bir yararı yok gibi sosyalleşmesi dışında konuşma anlamında
Mryykr masall1 açıkçası biz oyun grubunun çok faydasını görmedim çünkü çocuklar kendi çapında takılıyor ve hepsi yaşıt olduğu için vurma itme falan gibi eylemler oluyor. Oyun grubu bı nevi parkla aynı görevi gördü bizde çünkü parktada kendi başına takılıyor çünkü arkadaş yok ya çok büyük ya çok küçük dediğim gibi ortasını bulamadık
A2B4 Mryykr 2 yas en az bak en az 40 kelime anlamlı yerinde olmalı kesinlikle dil terapistinden once çocuk pskiytr git…. Bu yollardan gecen biri olarak söylüyorum 21.ayında başladık terapiye çok faydasını gördüm tam 26 aylık olduk.50 ye yakin kelime oldu hatta bazen tekrar ediyor beni🧿 dik terapisi kesin diyecek ve benim oğlunda o kadar çok eksik varmış ki gidince anladik….oyun oyun diyorum bol bol tekrar kelime tekrarı bu çocuğa göre değişiyor eğitimi…. Zorlamadan sabırla belkide baslicaksin ve 4 ay sonra meyvesini alacaksın sabrının . .. Biz de ole oldu ki 9 aylık bebeğim olmasına rağmen başardım kimsem yok uzaktayım tek destekledim zaman kaybetme….her çocukta kitap etki etmiyor mesala görsel arayıştan dolayı bize yasak once oyun….
ggmomy A2B4 @Mryykr ilk oğlum 2.5 yaşına kadar herseyimizi anlar konuşmaz sadece hii hiiii hiigg diye eliyle işaret ederek hiiiğ ların tonlamasiyla falan istediği herşeyi anlatırdı bı akc kelimesi vardı annii dede baba öyle çok hatırlamam olsun pedagoga gittik hiçbir sorunu yok onu biraz anlamayin kebdini konuşmak zorunda hissetsin dedi ben o ara oyunu cogalttim şarkı söyledim oynarken falan renkleri falan herşeyi bilir sadece gösterir konuşmazdı 3 yaş atagiyla dili bir cozuldu benim verdiğim emekler hep meğer onun hafızaya kazınmış bu kelimeyi kimden öğrenmiş dediğim zamanlar oldu ingilizce bile söylüyordu o yüzden size diyeceğim şu 30 kelime 40 kelime bunlara takılmayın eğer fiziksel bilişsel bir gekisim geriliği yoksa konuşmaya ekrandan uzak tutmaya kitaplara şarkılara ve gün içinde yaptığınız her şeyi ona anlatmaya devam edin . Meyvesini yersiniz.
penyy A2B4 lütfen abartmayın ve lütfen insanları tedirgin etmeyin 2 yaşında evet bi tık konuşması lazım ama illa ki 40 kelime olacak diye bişi yok evet belki de o 40 kelimenin hepsini ezberledi belki de söyleyede bilir ama kendi zevki söylemek istemiyor o zaman napacaz ? Dil terapisine bence çok şiddetli konuşamayanlar gitmeli onun dışında bence 3 yaşına kadar beklenmeli cümle kurabilmek için çocuk kendini ifade edebiliyorsa 20-21 aylıkken yine en az 10-15 kelime biliyorsa 40 kelime değilse hoppala hemen dil terapisine gitmesi çok saçma bence.
Mryykr A2B4 gün içinde ikimiz varız ve sürekli dip dibeyiz her istediğini yapıyorum müzik dans su oyunu yapbozları blokları falan zaten günümüz böyle geçiyor. Haklısınız uzmanlara göre anlamlı kelimeleri dediğiniz kadar olmalı ama belkide bazen zaman mekan ve genetik faktörlerde artık etkli olmaua başladı çünkü bu zamanede gördüğüm bı olay çoğunluğu asosyal çocukların ve bu konuşmalarına,hareketlerine,insanlara yaklaşımlarına kadar etkiliyor. Açıkçası çocuk doktorumuza guveniyorum pskiyatira git derse giderim dil terapisi derse yaparım sorun yok
Sevgissssss Mryykr benim oğlum 21 aylık dede baba ditti dit bitti aç diyor sadece hayvan sesi bile yok
Mryykr Sevgissssss tupbebekannesi123 evet cocunlukta bı geç konuşma durumu var sanırım artık bende belki başka bı oyun grubuna goturmeliyim bı sürede öyle denerim
tupbebekannesi123 Mryykr bizimki de öyle sadece anne anneanne dede var bazen hadi git falan diyor nadir olarak 18 aydan beri otun grubuna gidiyoruz ama bakıyorum ki 2 yaş çocuklarda artık konuşan çok çok az çevremdekiler de hep 2,5 yaşında konuştu çocuklarımız diyor doktorumuz bir sorun görmedi dil terapisti geliyor arada oyun grubuna o da bir sorun görmedi 2,5 yaşına kadar bekleyeceğim
Mryykr ggmomy haklısınız bende öyle düşünüyorum açıkçası bende bazen yaptığınız gibi anlamamazliktan geliyorum ama asla bı geri dönüş alamıyorum açıkçası bakalım biraz usengeclik var sanırım bizim sipada hazırcı😊
Mothertwins Mryykr Merhaba bende aynı durumdayım 22 aylık oğlum yaşıtlarına göre çok az kelimesi var oyun gurubu bence de bi işe yaramıyor çünkü yaşıtları küçük sonuçta herkes ayrı takılıyor. Mesela benimki evde 2-3 kelime söylese de başka birinin yanında asla konuşmaz