asaletsoydangelir Oğlum 5 yaşında ve arka dişlerinde çürüme olmuş ve ağrıyor ilaç ta icmek istemiyor ateş düşürücü tek içiyor antibiyotik icmek istemiyor Bu durumda ne yapabilirim bir fikriniz var mi kaç gündür böyle ve geçmiyor
Rozalinda Pedodonti yani çocuk diş bölümüne götürmeniz lazım dolgu kanal ne gerekıyorsa yapılması lazım.
asaletsoydangelir Rozalinda çocuk acıl e götürdük ilaç yazıp gonderdiler Dolgu yapilirmiki daha küçük bide
Rozalinda asaletsoydangelir 5 yaş büyükmüş. Bizimki 3 yasında dolgu yapılacak sedasyonla :( bi diş doktoruna götürün siz
Rozalinda Harbikiz merhaba baska doktorlara da götürdük gerek görmedi. Bekleyelım düzenli fırcalayın dedı. Yaptırmadık yanı
Harbikiz Rozalinda bende bezmialeme randevu aldım bakalım ne dicek ben sedasyon ile yaptırmak istiyorum size sedasyon onerdilermi
Rozalinda Harbikiz yok ya önermedı doktor. Daha tehlıkelı sedasyon dediler. Genel anestezi de tehlıkelı. Gittiği yere kadar bekleyecegım ben. Umarım aklı erer de kendısı gönüllü yaptırır
Harbikiz Rozalinda doktor ilerler demedimi benim doktor beklerse ilerler dedi normal dolgu kanala doner 4 tane çürük diş varsa 6 tane olur dedi
Harbikiz Rozalinda sedasyonun ne gibi zararı var acaba bende araştırdım sorusturdum zararı yok sadece hastane ortamında yapilmaliymis
Rozalinda Harbikiz flor içeren diş macunuyla fırcalayın dedi. Biz önceden rocks kullanıyorduk florürsüz. Bzim iki azı ıkı de ön diş çürük suan. Ama çok büyük değil. Sorun olmaz dedi doktor insallah öyle olur.
Rozalinda Harbikiz genel anestezide makineye bağlı oluyor herseyı kontrol ediliyor kalp atışı vs. Bi sorun olunca anında müdahale ediliyor. Ama sedasyonda solunum durması olabilir çok riskli falan demişti doktor bize. Yanlıs hatırlamıyorsam bu şekil de açıklamıstı.
Harbikiz Rozalinda beni hemen genel anesteziye yönlendirdiler biraz az bir derin galiba o yüzden iyi bir hastane araştırıyorum
Rozalinda Harbikiz öyle yapıyorum ama tüküremiyor ya yutuyor insallah bi zararı olmaz. Çok az sürüyorum