Aygul1996 Sevgili Anneler Bebek tuzlama hakkında ne düşünüyorsunuz. 10 günlük bebeğim var. Her gelen tuzlamazsan ağır kokar diyor ama internette kesinlikle yapılmamalı yzıyor. Kafam karıştı🙄 Siz ne düşünüyorsunuz. Yaptınız mı? Yapacak mısınız?
Gurbettebianne Aygul1996 bizim yaptılar belkide batıl inanç . Bende lohusa halimle tamam dedim ilk banyosunda yaptılar . Bizim oralarda bebekleri bal ve tuzlarlar . Kimine yanlış kimine doğru. Belki şuanki aklım olsa bende yapmayın derdim 🤷♀️😀
elifzeze Aygul1996 öyle birşey yok saçmalık bu ne alakası var bebeğe ciddi zarar verir sen hiçkimseye bakma balık mı ki bu koksun 😒
YazCilegi Aygul1996 tuzlamaktan kastınız tuza boğmak değildir herhalde. Bizde bal,süt bi tutamda tuzla karıstırır bebegi 10 dk kundaklarlar sonra durularlar. 1 gün önceden de kabuk tarcın ve karanfili suda bekletir En sonki durulumayı onunla yaparlar hep güzel koksun diye. Böyle yapılırsa tuzlamadan zarar cıkmaz
rumessa Eski insanlar.. Ne kadar tuzlamayalım desemde, bir parça attılar yıkama suyuna kızımın. Doğruluk payı olduğunu sanmıyorum. Öyle görmüşler, öyle yapıyorlar🙄
Cinar_kaya Aygul1996 biz yaptık tabii ki 10 kg tuz dökmüyoruz çok az koltuk altına ayağına özel bölgesine serpiştirdik 1 dk durdu hemen yıkadık bundan da bi zarar gelmez eskiden her bebeğe yapıyorlarmış
Aesmylmz Bizde de o tuzlama işi şöyle olur. Banyo suyundan bi tas alırsın onun içine tuz atarsın banyosunu yaptırdıktan sonra koltuk altlarını özel bölgesini gıdısını ağzını silersin geriye kalan suyu vücudunda gezdirip yavaş yavaş en son bi kat daha durulayıp çıkarırsın hiç bi zararı olmuyor diğer tuzlama yöntemlerinde bebeğin cildi haşlanıyor böyle sağlıklı bence yapacaksan böyle yap
umay1520 Aygul1996 Açıkcası ben destekliyorum çünkü oda arkadaşımdan bu konuda çok muzdariptim. Kokusuna dayanamıyordum. Bebeğimi de tuzladık bizde pekmez ve karanfil de konulur. Abartmadan bebeği tehlikeye atmadan ve şeyini çılarmadan yapılmasında altınız çizerek söylüyorum kendimce sıkıntı görmüyorum. Bebeğimin de tuzlama işinden zarar gördüğünü söyleyemem çarşafın üzerine serpiştirip üzerine yatırmışlardı bizimkiler. Biraz da koltuk altlarına vs. İşte. Ama şunu net söyleyeyim çocuğun teninin rengi açıldı ağardı resmen 😂😂
TugsemEce Aygul1996 Ben yapmadım canım. Ayrıca ter kokmaz zaten. Ter kokusu insanın yedikleriyle alakalıdır. Çok baharatlı vs yemek yiyen insanların ter kokuları olur. Ben 25 yaşındayım bir kere ter koktuğumı bilmem. Bünye meselesi o. Küçücük bebeğin ne kokusu olacak. Saçma geliyo bana bu tarz şeyler. Vücuda dışarıdan sürülen birşey nasıl ter kokusunu engellesinki. Roll on kullandığımızda bile terlemeyi tamamen engellemiyosa yıllar yıllar önce vücuduna sürdüğün tuz mu engelleyecek ter kokusunu. 😂