benim bu dediklerinizin üstüne bir de bir ay burun tıkanıklığı ve geçmeyen öksürük oluştu ekstra ilaçlar kullanmak zorunda kaldık dört aylık oldu şimdi goturmeyecegim daha yeni toparlandi zaten tekrar hasta edemem çocuğumu. Doktora götürdük aşıdan olmuş dedi en başta zaten sonra burnunu bir ay açmaya uğraştım duzelmek bilmedi. Zaten aşıdan sonra ateş falan olur biliyorum ama bu başka bir şeydi geçmek bilmedi. Sabahlara kadar ciğerleri çıka çıka öksürüyordu. Gitmediğimiz doktor kalmadı kamerayla burnuna baktılar ciğerlerine baktılar her şey temizdi. Bir türlü çare bulamadilar. En son kendim organik keçiboynuzu pekmezi ni suyla seyreltip verdim bir hafta öyle duzeldi.bence bu aşılar bebekten bebeğe metabolizma ve bünyeye göre dozu ayarlanarak vurulmali her bebeğin bünyesi bir değil alerjik olanı var zayıf olanı var güçlü olanı var hepsine vurup duruyorlar içeriği de değişmiş zaten ne olduğu belli değil . Aşı karşıtı değildim başta vurdum ama ikinci ayda bebeğimi o halde gördükten sonra bitti yani daha yeni yeni toparliyoruz tekrar ikinci doza götürmem