Nubu364677 Evde yoğurdunu sirkesini kefirini bebek ekmegini kendi yapan var mı acaba ? Her şeyin doğalını bulmak çok zor kendimi suçlu hissediyorum bu konuda 😢
Elifdivli1 Nubu364677 canım neden kendini suçlu hissediyosun. Kendim yoğurt yapıyorum bitiyo mesela sütçü gelmezse hazır veriyorum 2 3 gün organik yumurta aliyorum bitiyor gidip alana kadar normal yumurta veriyorum maşallah oglum da yiyor hiç de bisey olmuyor. Böyle şeylerle sıkmayın tatlı canınızı elinizden geldiği kadar iyisini yapın yeter
Dogubebekanasi Nubu364677 merhabalar bende yogurt ve peynir yapabiliyorum firsat bulursam birde ekmek deneyeceğim. yogurt arkadasin yazdigi gibi yapiyorum lor u farkli olarak yogurttan yapiyorum. 2 kase yogurdu topaklanana kadar kaynatiyorum. ardindan iki tatli kasigi tuzsuz tereyagi koyup sogumaya bırakıyorum. sonra suzgec ile suzup peynirden bi kac yemek kasigi alip buzdolabi posetlerine koyuyorum
Nubu364677 Elifdivli1 haklısın canım ama ister istemez insan tedirgin oluyor ne yediğimiz de belli değil bende çok şükür ekmeğini bile yapıyorum ama fıtık var belimde bizim ekmekten verince üzülüyorum sağol biraz olsun içim rahatladı 💛
Lavanta35_ Nubu364677 tabi ben tire çiğ süt alıyorum 1 litrelik poşetlerde kaybatıyorum ara ara kaşıkla karıştırıyorum 5 10 dk arası kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyorum sonra serçe parmağımı daldırıp 8 kadar sayıyorum 8de parmak yanıyorsa doğeu ısıdadır. Sonra bir kaseye 1 yemek kaşığı yoğurt alıyorum süttende 1 2 kepçe üstüne ekleyip güzelce karıştırıyorum sonra tencereye karıştıra karıştıra döküp yine iyice karıştırıyorum. Sonrada istediğim kavonozlara bölüştürüyorum ağızlaeına ince bi bez örtüp kapakları üstüne koyuyorum kapatmadan sonra güzelce sarıp sarmalıyorum 5 6 saat öyle kalıyor sonra ağızlarını kapatıp buz dolabona kaldırıyorum ertesi güne taş gibi çok güzel yoğurtlar hazır 🥰 peynir içinde yine 1 litre sütü kaynatıyorum köpük köpük olunca 3 4 damla limon sıkıp 1 yemek kaşığı yoğurt ekliyorum kesik kesik oluyor zaten birazdaha kaynatıp sonra tülbentle süzüyorum üsttekiler lor peyniri oluyor altta kalan suyuda boz dolabı poletleriyle buzluğa kaldırıyorum omletlerine çorbalarına falan ekliyorum 🥰
Lavanta35_ Nubu364677 Rica ederim ben ilk tire yoğurttan mayaladım sonra hep kendi mayaladığım yoğurdu kullandım