Oznurkayaa Lütfen ama lütfen başka bebeklerle kıyasladigimi düşünmeyin geçenlerde bir kişi instagraminda artık uzmanların 2 yaşta en az 50 kelime değil, 18 ayda 50 kelime gerektiğini söylemişti. Ee oğlum 1 ayda 15 kelimeyi nasil öğrenecek. Kimi bebek oglumdan fazla kelime biliyordur kimi az. Mesele bu değil. Çünkü 1 ayda bile çocukların gelişimi değişiyor bugün 10 kelime konuşan bebeğimiz öbür ay 20 kelime konusabilir. Ama arttırmak için başka neler yapabilirim artık bilmiyorum
altioktuana Oznurkayaa merhaba, 35 kelimenin içinde neler var? Ben nasıl sayacagımı bilmiyorum. Örnek olması için yazma şansınız var mı?
thecamellia Oznurkayaa ben çocuk gelişimi mezunuyum ama şu ayda şu kadar kelime diye birşey öğrendiğimi hatırlamıyorum sadece 1 yaş tek kelime 2 yaş iki kelimelik cümleler kurmaya başlar gibi gidiyordu bu sayılar vs yeni yeni çıktı yani çok ilginç geliyor bana takip etmemiz gereken şey hangi ayda hangi kelimeleri kullandığı mesela anne baba gel git ver gibi basit kelimeleri öğrenmişmi kendini ifade edecek kadar ki bu zaten çocuktan cocuğa değişen birşey şu ayda şu kadar kelime felan nedir yani anlamıyorum bunu ben kızım nesela 2 yaşından önce iki kelimelik cümleler kurmaya başlamıştı hiç saymadım kaç kelime biliyor diye ha tabi takip edilmesi gereken durumlarda bakılır ama çok takıntılı sanki bazıları buna şuan 33 aylık gayet açık net konuşabiliyor kendini ifade ediyor ve dediğiniz gibi bi sürekli duygu durumları değişiyor yani
naynininom Oznurkayaa bir doktor demişti bebekler üzerinden rakamla grlişimi ifade etmek çok yanlış diye gözümcemin opkunun 20 ayda bir kelimesi bile yoktu 21. Ayda 3 kelimeli cümle kurmaya başladı bir anda. Kiher çocuk farklı ve cidden rakam üzerinden konuşmak çok yanlış.
tekbasimabakiyorum Oznurkayaa kızım 16 aylıkken 4-5 kelimesi vardı. Şu an 17,5 aylık 40′tan fazla kelimesi var. Ben de tribe giriyordum o dönem boşu boşuna. Merak etmeyin 35 gayet iyi bir sayı. En az 3 en çok 50 kelime deniyor.
Oznurkayaa altioktuana Hav hav Miyav Möö Meee Uuu Cik cik Ssss Anahtar Dete(deterjan) Ennn Alo Gol Kaka Çiş Kargo Kahve Anne Baba Dede Meme Mama Kapak Kardeş Bebi (bebek) Abla Park Bir Tartı Amin Yoğurt Karpuz Çatal Kıp kıp (su) Havlu Et Acı Hap (hapşu) Kapı Kablo İp
06elfber06 Benimki 19 aylık net kelimeleri: baba, abla, anne, dede, aç, ver, ekmek, ayakkabı, ağaç, park, şaka, ayı, hayır, bebiş, mama, ama, bir, kalk, abi, gel, su, nenni, aklıma gelenler bunlar
06elfber06 06elfber06 birde ben farklı kelimeler söyleyince tekrarlar kukuli, adiş bunlarda var net kelime
Ayseee60 Oznurkayaa benim kızım 23 aylık aynı bu ayarda çorap amin falan da der ek olarak. İki kelimeli çok yok. Ama yazdıklarınız hayvan sesleri kelime değil. Ses bizdede çok kelime olarak saymıyorum. 2 yaşa kadar ne kadar gelisim gösterecek izliyorum 2 yayta doktorumuza normal mi değilmi diye soracağım
sirinpatates Oznurkayaa bu yazdıklarınızın hepsini yazdığı şekilde net mi söylüyor yani bizler gibi. Hayvan sesleri kelime sayılmıyormus birde bebi tarzında şeyler kelime sayılmaz yani ismi gerçekte başka cocugun taktiği isim başka olunca benimkide suya fua diyor biz ne olduğunu biliyoruz ama kelime değil
Oznurkayaa thecamellia anladım çok teşekkürler. Valla neye inanacagimizi şaşırdık her kafadan bir ses çıkıyor insan endişeleniyor🥲
Ayseee60 Oznurkayaa bende oyle biliyordum sorun gormuyordum onlar ses kelime değil dedimer tabi bunu doktor demedi
thecamellia Oznurkayaa evet bunu demek istiyorum instagramda özellikle öyle şeyler dolanıyorki bi dk gezin kendini dünyanın en kötü annesi sanıyorsun o yüzden en doğrusu her zaman doktorunuzdan yardım almak
Oznurkayaa thecamellia valla öyle her şeyi mükemmel yapıcaz diye mutsuz olduk çıktık her şeye yetişmeye çalışan sürekli çocuğuyla ilgilenmeye çalışan (tabiki ilgileniyoruz ama her gün aynı derece ilgi mümkün olmuyor) annelere dönüştük 😐
thecamellia Oznurkayaa kesinlikle öncelikle kendimiz mutlu etmeliyiz ki çocuğumuzuda mutlu edebilelim ♥️💖
Xname Bu dediklerinizin hiç birini konuşmayıp pat diye birden konuşan çocuklar tanıyorum. Herkesin gelişimi farklı Bazı çocuklar kaydederek birden konuşmaya başlar bence sayılara takılmayın. Geç yürüyen erken yürüyen Geç konuşan erken konuşan Bunlar hep var ileride bir fark etmiyor
Mommymom_ 17 aylık çocuğum canı isterse sadece gitti diyor her çocuğun gelişimi farklıdır akşama kadar konuşuyorum gösteriyorum ilgileniyorum bunları yapmama rağmen konuşmuyor napıyım çocuğun boğazına mı çöküyüm konuş diye konuşmuyor canı isterse çok konuşacağı günde gelecek diyeceğim o ki anneler endişelenmeyin elbet bir gün konuşacak
tekbasimabakiyorum sirinpatates hayır hepsi kelimeden sayılıyor. Kim diyor bunu? Amerikan Pediatri Akademisi’nin makalelerine bakabilirsiniz.
Oznurkayaa sirinpatates 3 yaşında çocuğun bile söylediklerinin yüzde 75 i anlaşılsa yeterli diyorlar 1.5 yaşındaki oğlum kelimeleri nasıl eksiksiz söylesin ki bunun için çok beklemem lazım öyle bir beklentiye girmedim açıkçası bilemedim
sirinpatates Oznurkayaa bu arada 2 yasa kadar 4 kelime bile yeterliymis anne baba dede mama şeklinde net kelimeler bu kadar takılmamak lazım 3 yaşına kadar hiç konuşmayan cocuk Bi sabah uyanınca konuşmaya başlayabiliyor kaç kelimesi olduğunun Bi önemi yok zaten onlar kelimeleri hafızaya atıp söyleyebildikleri zaman söylüyorlar