Sevgissssss bizim 22 aylık 15 kelime vardı anne demiyordu ben dil terapistlerinin videolarını izleyip uyguladım. Ağız motor becerileri gelişmediği için sesleri çıkaramıyorlar. Öncelikle üfleme çalışmalarıyla başlayın bi masaya kağıt, peçete parçaları koyun üfleyerek masadan düşürün önce siz yapın o da sonrasında yapmaya başlayacak bizimki başta tükürüyor gibiydi kağıt zor ilerliyordu sonra çözdü olayı. Mum üfledik bol bol baloncuk üfledik. Kelimelerin gelmesi için önce yansıma seslerin gelmesi lazım. Oyun oynarken mesela kepçeye nohutları koyardık yukarıdan oooooo oooopdiyerek dökerdim. O da yapardı ve bir süre sonra o da oooo ooopp demeye başlıyor . Yani her oyunda mutlaka yansıma sesler çıkarın yüksek sesle dikkatini çekecek şekilde başta sizi izler bakar sonra yansıma sesler gelir. Biraz uzun oldu ama ben bu şekilde ilerledim. Sonra 24 aylık anne dedi sonra kelime tekrarları başladı. Sen de söyle anne de şunu de bunu de demeyin çocuğa. Mesela top düştü düşş düşşş topu her atmanızda düşş deyin yani öğretilecek kelimeyi oyun içinde sadece vurgulayın o da kendini hazır hissedince düş demeye başlayacak emin olun. Kelimeler çoğaldı 26 aylık 2 li cümleler geldi bakalım hala süreç devam ediyor.