Hamilelik sürecimde bebeğimin ense kalınlığı fazla çıkmıştı fakat bi kaç tane doktora daha gittim normal olduğunu söylemişlerdi derken bebeğim doğdu ve doktorlara sorduğumda herhangi bir belirti görmedik demişlerdi tip olarak. Şuan 11 aylık erkek bebeğim down sendromu olmadığına eminim fakat ailem bunu bana neden yapıyor bilmiyorum ama bu seferde bakışından kaynaklı olarak otizim olabilir diyolar kafama soktular. Fakat bebeğim baybay yapıyor, dedede bababa gel diyor konuşmaya meraklı. Kuşlar nerde dediğimde gökyüzüne bakıyor. Alkış yapıyor. Emekliyor. Koltuklardan tutunup yürüyor. Bi yere tutunup kalkabiliyor. Elleri ile ağzından ses çıkarmayı öğrendi mesela bi kere gösterdim buv buv yap diye hemen yaptı. Babası işe gittiği zaman ağlıyor arkasından. Göz teması var. Gülmesi gereken yerde gülüyor. Ağlaması gereken yerde ağlıyor. Suluğunun kapağını kapat dediğimde beceremese bile kapağı üstüne koyuyor vs ve daha bi sürü şeyler. Bunları yapan çocukta otizim olma şansı varmı ya?? Cidden varmı?? Ve dururken bakışı srada sert oluyomuşta ondan olabilirmiş. Cidden böyle bişey varmı olabilir mi ben artık kafayı yicemmmmmm birde bebeğim 32haftalık doğduğu halde gelişimi böyle.. buna rağmen insanlar bana ve çocuğuma karşı çok acımasız….