girlmam ikiz oğullarım var birisi atipik otizm tanısı aldı. İlk 1 yaşındayken parmakla gösterme yoktu o vakit gelişimleri yaşıtları ile uygun çıktı. 18 aylık olana kadar bekledim ve gözlemledim. 18 aylık olduklarında babıldama hala devam ediyordu, hiç kelime yoktu, göz teması azdı, isme dönme de azdı. Ellerine geçen her şeyi döndürüyor ama herr şeyi yani. Psikiyatriste götürdük baya bir inceledi denver testi yapıldı ve 13 aylıkla uyumlu çıktı iki oğlum da. Birisi tanı alırken diğerine sosyal gelişim becerileri geri dedi doktor. Onun da özel eğitim alması lazım dedi. Mesela benim otizmli oğlumda duyusal hassasiyet hiç yok ama öbür oğlumda had safhada vardı, dokunma konusunda çok problem yaşıyorduk ve bu da beslenmeyi doğrudan etkiliyordu. Çocuk elleyemediği şeyi ağzına da almıyordu ağzı açık kalıyordu mesela. 2 yaşına kadar biz eğitim vermeye çalıştık, kelimeler öğretmeye odaklandık. Kavramları öğrettik, oyun ablaları çağırdım onların yol göstermesi ile oyunlar oynadım çocuklarla. 2 yaşına gelince özel eğitime başladık ikisine de aynı şekilde eğitim veriliyordu, birisi otizmliydi ama eğitimleri aynı oluyormuş bunların. Hassasiyeti olan oğluma da 4-5 ay ergoterapi aldırdım çok şükür aştık duyusal hassasiyeti (bu arada kesinlikle üzülmem, benim için normal olan yaşam bu çünkü)