ekimkizi_ Merhaba hanımlar bebeğim oyuncak çingirak vs.tutmak istemiyor şu an 6 ay 1 haftalik saçım,örtü falan olduğunda tutuyor ama ne yapıp alıştırabilirim diş kaşiyicisi verdim istemedi hafif tutmasi kolay cingiraklardan alicam başka ne yapabilirim
kimbumadam ekimkizi_ Telaş yaptırmak istemem ama 6 aylık bir bebek oyuncaklarıyla oynayabilir Kasları mı zayıf acaba bir doktora danışsanız
AEgemm ekimkizi_ beneğinizin ellerine kollarına bol bol masaj yapın masaj yaptıktan sonra vermeye çalışın. Bize nöroloğumuz küçük tahta küplerden verin dedi. Ellerini serçe parmağından başlayarak açtırmaya çalışın bilekten hafif bükün öyle kolay açıyor. En kosa zamanda fizyoterapiste götürün
etl ekimkizi_ duygusal toplar var. Onları vücüdüna sürüp tuturabilirsiniz. Farklı dokularda ki oyuncaklarlar nesneler dikkatini cekebilir. Cırtalak renkler hafif ince oyuncakları sevebilir.
ekimkizi_ kimbumadam bebeğim zaten küçük doğdu şu an sırt ustünden yüzüstüne dönüyo ama oyuncaklar pek ilgisini çekmiyo yüzüstü de sevmiyo 3 aylikken gitmişti gelişim testine kafasini tutamiyordu titretiyordu şimdi geçti destekli oturuyo acaba ben ilgisini cekecek bişeyler mi veremiyorum diye düşündüm şimdi memleketteyim ama dönünce götürücem doktora.
ekimkizi_ AEgemm tutma var ama bilinvli değil sanki baska bir sebepten nöroloji uzmanina gözükcek orda da söylücem tavsiyeler icin tesekkur ederim.
AEgemm ekimkizi_ erken mi doğdu benim bebeğim erken doğdu beyninde sıkıntı çıktı. Ben nörolojiye götürdüm Mr için gün verdiler beklemeden fiziğe başladık çok da faydasını gördük. Hergün mıtlaka vücudunun tüm yerine masaj yapın hiç aksatmayın bol bol yüz üstü yatırın oğlum ellerini çok kasıyordu kullanamıyordu şimdi bayağı düzeldi.
ekimkizi_ AEgemm düşük kilo ile 36.hafta da doğdu inadina yüzüstü sevmiyor elleri hep kapali ve yumruk yapiyordu sürekli masajlara basladim 1 haftadir yapiyorum o iyi geldi sanirim acik eli artik eline biseyler tutturunca tutuyor ama 6 aylik kendisi tutmasi gerekir diye dusunuyorum da bir yandan
AEgemm ekimkizi_ sizi telaşlandırmak istemem ama güzel bir böroloji doktoru araştırıp gidin yanlış anlamayın yaşadığım için söylüyorum. Bebeğinizi havaya kaldırdığınızda ayaklarını kaldırabiliyor mu diye kontrol edin. Mesela merdiven inip çıkarken ya da kasisten geçerken kendisini sıkıyor mu kıyafet giydirirken zorlanıyor musunuz, gergin mi duruyor iyi gözlemleyip doktorla paylaşın mutlaka
AEgemm ekimkizi_ oyun halısı alabilirsiniz piyanolu sona biraz ilgi göstermişti bebeğim. Masaj yapıp hemen eline bir şey tutturabilirsiniz biz de 30. Haftada dünyaya geldik zorlu yollesan geçiyoruz. Sevmese de zorla tutun yüz üstü pozisyonda. Koltuğa koyun mesela yüz üstü siz karşısına geçip göz hizasında ilgisini çekecek şeyler yapın öyle öyle alışacaktır. Hışırtılı kitaplar ilgilerini çekiyor. Aslında oyuncak sevmiyor değil de nasıl tutacağını bilmiyorlar
yagmurata24 AEgemm merdiven inip çıkarken kendini sıkması iyi mi kötü mü ?? Benim oğlum sıkıyor çünkü 3.5 aylık korktum bir an 😭
AEgemm yagmurata24 sizin bebeğiniz daha küçük çok da korkulacak bir durum mu bilmiyorum ama erken doğdu oğlum ondan dikkat etmiştim ben şuan kaslarını kullandıkça korkuları geçiyor