Kızlar kızım 18 aylık. Gözlemlerime göre normal bi çocuk ama 2 li kelimesi dede gel dışında yok. Şöyle böyle 10-15 kelimesi ancak vardır. Oyun grubuna gitsin biraz gelişir diye düşündüm ama yakınımda özel eğitim merkezi vardı oraya yazdırdım. Her ne ise sadete gelirsek bugün ilk dersti. Dersler sadece yarım saat ince kalın motor gelişimi konuşma gelişmesi üzerine ders verilecek. Kızım bana düşkün zaten baya bağlı. Ayakkabılarını çıkarıp içeri girdiğimde kesinlikle girmek istemedi ayakkabıları kucağına aldı ağladı gitmek için zorla girdim mecbur. Sınıfa girdim zaten ağlıyordu bana yapışmış şekilde. Öğretmen bu şekil diyalog kuramıyorum diyip beni çıkardı. Ama böyle pat diye çıktım sanki çocuğa bişey izah etmedik. Gelecek şöyle böyle yada alışsın biraz sonra çıkarım gibi olmadı.çocuğu ağlayarak bıraktım önce kapıda dinledim sonra aşağı bekleme odasında kameradan izlemek isteyip gözlemledim. Yarım saat ağladı asla durmadı. 1 buçuk senedir hiç böyle ağlamadı öyle krizleri hiç yoktu. Yarım saat sonra öğretmenin şarkısına elle eşlik etti topları toplayalım dedi topları aldı yerine koydu bi kaç hayvana bakıp atı görünce at demiş felan. Ama böyle çocukta travmamı oluşur erkenmi oldu olmadımı kafam çok karıştı bi akıl verin ya. Haftada 2 kere olacak bikere daha götürüp aynısını yaparsa götürmesemmi. Bu arada Sınıfta 3 ve 4 yaşında bi kız bi erkek vardı . Bi öğretmen onla ilgileniyor biriside benimkiyle yaşıtı yok