yagmur433 bizim sürecimizi başka bir arkadaşın postuna yazmıştım buraya yapıştırıyorum olduğu gibi🌼
başlama arefesinde çoğumuzda bu tedirginlik oluyor sanırım. Ama illaki alışıyorlar☺️ lazımlık veya klozet aparatı sizin tercihinize kalmış deneyin birini beğenmezse öbürüyle yola devam edersiniz. Ben önce lazımlıkla başlayıp sonra aparata geçtim. Öncesinde bol bol anlatın bununla ilgili bebeğinizin yaşına uygun kitaplardan faydalanabilirsiniz resimlerine bakarak anlatarak vs. Ben hep konuşuyordum birkaç ay öncesinden lazımlığı klozetin yanına koydum gösteriyordum lavaboya gittiğimizde. Sonra bir gün (28 aylıktı) hadi sana çamaşırlar alalım dedim çarşıya çıktık kendisi seçti renklerini. Ertesi gün sabah bezi çıkarttık tuvalete gittik tabiki yapmadı😅 5 dakika sonra üzerine yaptı. İlk üç gün geleni bıraktı çok az lazımlığa denk getirebildik. Denk geldiğinde abartılı sevinç gösterileri yapıyorduk “ooleeeey Elif çişini tuvalete yaptııı” diye. Beraber klozete döküp bay bay çiş diyorduk. Kakasını üzerine yapsa bile çamaşırından lazımlığa döküp “aaa bak buraya yapmışsın” diye alkışladım. İlk günler 20 dakikada bir siz götürün hemen kendisi belli etmeyebilir. Uzun süre orada kalmasını sağlayın oyalayın. 4. gün kendini sıkmaya başladı bı kıvranma hissediyordum onları takip edip o an götürdüm yaptı. O günden sonra ben takip ettim hep hiç kaza yaşamadık. O ara işi gücü bırakıp sadece ona yöneldim. 8. gün mutfakta yemek yaparken gelip anne çiş dedi(daha yeni ikili cümle kurmaya başlamıştı o ara). O gün bitti şükür sonrasında hep söyledi.
Gece bağlanmamasını önerirler ama benim kızım sabaha kadar çok kez çiş yapıyordu birini görsem birine denk gelemem üşür diye bağladım. 5. Gün kuru uyandı bir daha bağlamadım. Gece uyandırıp yaptırıyor bazı annelerimiz onu yapmadım ben alışkanlığa dönüşüp her gece uyanabiliyorlarmış gelmese bile. Akşam yatmadan yapıyorduk sabah tekrar yapıyorduk. Bir yıla yaklaştı gece 3-4 kez kaldırmıştır beni çiş için.
Külot bez önerilmiyor çünkü ona güvenip süreci uzatabiliyorlarmış.
Bol bol sabır göstermelisiniz bu dönemde üzerine yapsa bile olabilir olur böyle diye konuşup beraber temizlersiniz. Cesaretini kırmamak için daha dikkatli davranın. Süreç 3 gün sürebileceği gibi ayları da bulabilir her ihtimale hazır olmalısınız. Şimdiden kolay gelsin inşallah kısa sürede halledersiniz🌼