Ebrarkolcetin Kızlar merhaba❤️😍 Canlarım bi şikayetle doktora gittim falan filan derken mr çekildi Dermoid kist çıktı… Şimdik bu olayı yaşayan var mı aramızda, bana ilaçla tedavi olmaz cerrahi bi işlem gerektiriyor dedi doktor… birazcık beni aydınlatır mısınız 😂 teşekkürler beybiler şimdiden☺️
-Kuzika- Ebrarkolcetin ben dermoid kissltten dolayı sol yumurtalığın ve sol tüpüm alındı. Allah öldürmedi süründürdü resmen beni o kistle hayatımda öyle ağrı acı çektiğini bilmem halıları tirmaliyordum.
Tecrubesizaile0334 Ebrarkolcetin bende dermoid kissten ameliyat oldum 6 ml falan büyüklüğündeydi şuan yeni doğum yaptım sayılır onun ameliyatı kadar beni doğum zorlamadı ayağa zor kalktım ağrıdan allah yardımcınız olsun kapalı ameliyat ise birde göbek deliğinden yapıyorlar bana daha kötü geldi
-Kuzika- Ebrarkolcetin bir gün solumda bir ağrıyla uyandım ne yapsam geçmedi hastaneye gittik idrar verdim ve kum olduğunu soylediler ilaç yazıp gonderdiler ben tabi kum olduğunu düşünerek her agrimda gitmedim hastaneye evde ilaç içiyordum vs. Bir kaç defa yine gittim ama serum takip gönderdiler. Yani kusma,titreme şiddetli bir ağrı ne yapsam ağrıyı dindiremiyordum ama Max 3 gün sürüyordu sonra geçiyordu kendi kendine bir gün yine ağrı basladi 3 gün oldu geçmedi ölüyorum beni hastaneye götürün dedim ve bayılmışım acıdan özele gittik bu sefer herşeye bakıldı sen kum dokmuyorsun kist var denildi meğer 3 sene boyunca ben kist ağrısı cekiyormusum apar topar büyük kadin doguma yolladılar onlarda acilen ameliyata aldılar. Ameliyattan çıktığımda profesör yanıma geldi ve dediki doktorluk hayatım boyunca boylesiylr ilk defa karşılaşıyorum nasıl yaşadın bununla dedi :) resmini falan çekmişler artık yumurtalık kangren olmuş kendi etrafında tam tur 13 defa dönmüş. Bildiğim kadarıyla dermoid kistlerin ameliyatla alınması gerekiyor ilaçla tedavi edilmiyor diye biliyorum ama demekki senin daha küçük. Ben çok ağrısını çektim çok zordu umarım sen kolayca halledilir birseydir. Geçmiş olsun şimdiden uzun oldu kusura bakma.
2901 Ebrarkolcetin Benim kistim 9 buçuk 10 cmdi hiç şikayetim de yok kontrolde öğrendim. Laparoskopi yapıldı ameliyat sonrası zordu biraz ama kapalı olduğu içi daha iyiydi. Sonra tekrar tekrarladı %15-20 tekrarlama olasılığı olduğunu söylemişti doktorum eş zamanlı bir de polip olduğunuda öğrendim. Tek seferde kisti ve polibide aldılar. Çok geçmiş olsun
Ebrarkolcetin Tecrubesizaile0334 ameliyat olmak istemiyorum aslında çünkü öyle aman aman bi ağrım sızım yok
Ebrarkolcetin -Kuzika- aynı sizin dediklerinizi dedi doktorum, eğerki alınmazsa yumurtalık kangren olur dedi, yumurtalık kistin etrafında dönüyor dedi, ilerleyen dönemlerde yumurtalıklarınızdan da olursunuz dedi.. çok geçmiş olsun teşekkür ederim bilgi için
-Kuzika- Ebrarkolcetin yani sıkı takip et ağrının çok siddetlenmesini bekleme derim. Baktın ilaçlar işe yaramıyor büyümeye başlıyor hiç bekleme aldır ve kurtul. Ameliyattan sonra çok zorlanmiyorsun 3 gün zor diren çıkana kadar biraz zorluyor seni sonrası çok rahat
Tecrubesizaile0334 Ebrarkolcetin ben kist olduğunu bile tesadüfen öğrendim ağrım yoktu adet düzensizliği yapıyormuş o bile olmadı doktor bile şaşırmıştı beni zorlayan ameliyat oldu ama olmasamda birden patlama riski oluyormuş ve onun ağrısı daha kötü demişti
-Kuzika- ikizleretakke kalan sağlar bizimdir 😃 ben soldan yavaş yavaş organ kaybetmeye başladım önce yumurtalık ve tüpler sonrada böbrek gitti gerisine zeval gelmesin :)
ikizleretakke -Kuzika- benim önce kum taş döküyorsun dediler bir sürü ilaç kullandım. Bı sonraki ağrıda apandisit ameliyatı yaptılar 😂 onuda aldılar. Apandisit ameliyatından bı 6 ay sonra yine geçmeyen bir ağrıyla hastaneye gittim. Yumurtalık kendi etrafında dönmüş kangren olmuş bu sefer yumurtalik ve tüp alınmıştı. 14 yıl önce tabi 🥲 Sizin ne zaman alındı su an kaç yaşındasiniz? Aslında şu yüzden soruyorum doktor bana o zamanlar erken menopoza girersin demişti.
-Kuzika- ikizleretakke geçmiş olsun dizinde baya zorluymus. 2018 yılında oldum bende. Şuan 31 yaşındayım. Bana öyle bir şey söylenmedi hiç. İlk defa duyuyorum erken menopozu
Fadikcee Ebrarkolcetin ben çocuk karnımdayken oldum geçti zor bi süreç değildi evet olman gerekiyor kaç cm
ikizleretakke -Kuzika- belkide ben çok küçük yaşta olduğum için erken menopoz olabilir demiştir doktor. Çünkü 18 yaşında ameliyat oldum ve yumurtalık rezervimin yarısını kaybetmiş oldum. Belki çocuğum bile olmaz derken Rabbim ikiz nasip etti ❤️🙏 çok şükür