nilazra123 Kızlar bebeğim 5 aylık oldu doktorumuz tadımlara başla dedi ancaksrbzeleri ayrı olarak değil çorba yaparak ver dedi, yumurta sarısı dedi yoğurt, günde kaç kere vermeliyim onu anlayamadım
3kedili2bebekli nilazra123 günde 1 kere verilir 5 aylık zaten küçük tadım yaptirmiyor sanırım doktorunuz çorbadan kastı şudur eger tarif etmediyse buharda pişirip çatalla ezip su ve zeytinyağı ekleyip bir taşım kaynatın çorba oluyor hemen yüklenmeyin yine az verin kabız olur yoksa çay kasigiyla başlayın ilk gün aklınızda olsun her sebzeyi birlikte yapmayın tadı kötü olur ikili kombin yapın sebzeler bitince yoğurt sonra yumurta tattirirsiniz sonraki ay yeni şeyler ekler zaten doktorunuz
nilazra123 3kedili2bebekli 3 gün kuralı şöylemi oluyor ilk 3 güm sadece yumurta sonraki 3 güm sadece çorba sonraki 3 gün yoğurt sonra hergün hepsinden mi ay kafam karıştı çok acemiyim:)
3kedili2bebekli nilazra123 şey kısmen evet 3 er gun tattırmak istediklerinizi tattirin mesela 3 gun sadece yoğurt yesin baktınız problem yok, 3 er gün sebzeler çok karıştırmayın ki bence tek tek verin tadını bilsin ama doktorunuz çorba dediği için bir bildigi vardir tabi sebze tadımı bitince de 3 gün yumurta verirsiniz her gün tek ogun öğlen saati ama baktınız bebeğiniz hevesli sebze tadımina geçince akşamları yoğurt vermeye devam edebilirsiniz öğlen tadım akşam da yediği kadar( çok yüklenmeyin 3 yemek kaşığı bile yeterli yemezse de ısrar yok) yoğurt verirsiniz sebze tadımı bitince sebzeyi de öğlene sabitlersiniz oldu 2 öğün sonra kahvaltı için yumurta tattirirsiniz yumurta bir problem çıkarmazsa 3. Öğün de eklenmiş olur sonra da meyveye geçersiniz öğleden sonra için buyrun efendim 8. Aya gelmiş 2 ana 2 ara öğün yapan bir bebek olur inşallah anlatabilmisimdir 😊 bu kademeli olmuş oluyor tadimi biteni küçük bir öğün yapmış oluyorsunuz kabız olmuyor yavaş yavaş adapte oluyor vs