oznrtpkr yurtdışındaki emzirme danışmanlarının çoğu İlk üç ay dört ay özellikle sallayarak kucakta pişışlayarak ve kundak yaparak uyutun diyor bu onların uykuya geçişini kolaylaştırıyor bir de dördüncü aydan itibaren uykuların takip edebilirsiniz uykusu geldiğinde sinyal verir zaten banyo üst giyme bez değiştirme emzirme gibi rutinleri oluşturarak loş ışıkta yavaş yavaş kendi kendine ağladığında kucağınızda sakinleştirerek uykuya geçmesini sağlayabilirsiniz tabii biraz sabırlı olmak lazım 😊mesela biz akşamüstü yürüyüş yaptık biraz bebek arabasında uyudu buna rağmen eve geldiğimizde duş sonrası uzun bir emzirme süremiz oldu salonda ışık açıkken alt değiştirdik pijama giydik Bu arada ben bunları yaparken oğlumun uykusu gelmiş uyku saati yaklaşmış uykusu mu gelmiş gibi ufak ufak konuşarak sakinleştirerek onu telkin ediyorum sonra yatak odamıza geçiyoruz tabi loş Işık’a geçiyoruz ,salonda emzirme bittiği için yatak odasında sadece kucağımda pis pis yaparak öperek sakin sakin onunla konuşarak geçiriyorum beşiğine koyuyorum ağlarsa tekrar alıp kucağıma alıyorum sakinleştiriyorum öpüyorum kokluyorum sonra tekrar yatağına yatırıyorum bu o uykuya dalana kadar devam ediyor bu şekilde hiç sallamadan kendi kendini uyumayı öğreniyor ve mutlaka her gün aynı battaniyeyle uyumayı öğretin bu onu koklayarak uyuyor çünkü uyku battaniyesine siniyor bu da onun uykuya geçeceği sinyalini veriyor umarım yardımcı olabilmişimdir size sevgiler 🤍