arasinnannesi2704 Kızlar bebeğimin süt ve süt ürünlerine alerjisi var o yüzden diyete başladım ama diyet yaptığım halde sürekli sümüklü ishal oluyor doktora söyledim hemen düzelmez dedi ama bu kadar sık ishal olması tehlikeli değil mi
yagmur_vera arasinnannesi2704 Bebeğiniz ne kadarlık. Benim beneğim de doğduğundan beri hemen hemen ishal gibi geçer diye bekliyorum ama henüz geçmedi. Geçen kontrolde doktora söyledik normaldir dedi ama bana normal gelmiyor. Baya baya üstüne çıkıyor yaptığında değiştirmeme fırsat kalmadan.
yagmur_vera arasinnannesi2704 Bir de size nasıl tanı konuldu ve nasıl diyet uyguluyorsunuz bilgilendir misiniz?
arasinnannesi2704 yagmur_vera haftaya 3 aylık oluyor, benimde bazen öyle oluyor değiştiremeden arkasından çıkıyor
arasinnannesi2704 yagmur_vera kaka tahlili verdik sonucunda alerjik etken çıktı süt ve süt ürünleri yumurta kırmızı et yeme dedi doktor bende 1 aydır içinde süt olan inekten yapılan hiçbir şeyi yemeyip içmedim yumurta yemedim kırmızı et yemedim ama değişen bir şey yok aksine daha da kötü oldu önceden pütürlü ara sıra mukuslu olurdu şimdi pütür hiç yok hep sıvı ve mukuslu bana da normal gelmiyor bu durum
yagmur_vera arasinnannesi2704 Rabbim bir an önce bebeklerimizin şifasını versin. Sanırım çok yorucu bir süreç…
arasinnannesi2704 yagmur_vera amin inşallah 🤲 evet aşırı yorucu bir sürecek ne yazık ki. İnşallah sizin bebeğiniz de tez zamanda düzelir 🤲🤲
mirooooo Krtlilknur eğer sizinde belirtiler devam ediyosa kaçak vardır paketli gıda yemeyin makarnanın içinde bile yumurta veya süt ve süt ürünleri oluyor. Eğer baktınız devam ediyosa buğdaya alerjisi olabilir ekmeği hamır işini kesersiniz devam ediyosa çoklu besin alerjisi olabilir belki bizimki öyle mesela 2.5 aydır diyetteyim çoğu şeyi yemiyorum kuzu eti serbest bi tek et ve türevlerinden
mirooooo mirooooo ama onada kıyma çekilen yerden dana etinin çekilmemesi lazım veya ilk kuzuyu çekmeleri lazım bulaş olmaması gerekiyor. Alerji detaylı bir hastalık bu yüzden dikkat edip yiyeceğiniz ürünlerin içeriğine bakıp öyle yemeniz gerekiyor