Tugcearel Kızlar bebeğim 6.5 aylık hep sağ tarafına yatıyor ve oturduğunda dik durduğunda da boynu sağ tarafa eğik duruyor. Neden böyle bizim gibi olup sonradan düzelen var mı acaba
Diva Tugcearel bu bir hastalık tortikolis benim oğlumdada vardı fiziktedavi ile düzeldi erken dönemde tedavi şart
Cilekbiskuvi Tugcearel Benm bebegmde boynunu tamamen kendi rahat biçimde tutana kdr sola dogru eğikti. Kac doktora götürdüm bsey yok dediler. Biri sadece tortikolis olablr gibi demisti. Suanda 13 aylik mesela tamamen düzeldi. Sadece bebek o yone eğimli oldukca duzeltmeye çalışmıştım. Diger tarafina baktircak seklde oyuncaklarıni gösterdim.
Tugcearel miniksercedefne hayır götürmedim hiç. Götürmek istiyorum ama eşim sen bu çocukta bir şeyler arıyorsun diyip duruyor
mematiii Tugcearel eşini dinleme dinleyipte çoğu kişi fayda göremedi olursa birşey Allah korusun baktırmazsa sen çocuğa iyi bakamadın diycek
imaddesi Tugcearel https://mutluresim.com/ bu linkten yükleniyor. Fotoğrafı yükleyin bağlantıyı kopyalayın buraya yapıştırın
Mercan12 Canım daha küçük bence, bizim gibi tam dik tutamazki. 8 ay civarı tam dik olarak tutmaya başlar, sen götür yinede doktora için rahat eder, tortikolis varsa boynunu sağa sola rahat ceviremez bence.
Diva Tugcearel sağ sola çeviriyordu ama genelde sağ tarafa yöneliyordu sağ yatmak istiyordu kafasını hep sağ yatık duruyordu bebeklerde belli zamana kadar sağ sol ayrımı olmazmış bizde sağolsun doktorumuz farkına varmıştı
Diva Tugcearel benimkide böyle duruyordu genelde bu hafif evresiymiş bazılarının omzuna bitişik olurmuş nerdeyse bizimki yaklaşık 20 seans fizik tedavi ile çözüldü daha az tedavi alıp o hareketleri evdede yapa bilirsin demişti doktor ama ben uzmana götürmeyi tercih ettim bir yerine birşey yaparım diğe
gmzgmzgmz Tortikolis olabilir ancak daha fazla beklemeyin ilerlerse ameliyat gerekebiliyor. Benim oğlumda da vardı 3 aylıkken fizik tedavi gördü 10 seans ve düzeldi. Kafa şeklini de etkiler mutlaka fizik tedavi doktorhna götürün ortopediyede değil bunun asıl alanı fizik tedavi doktorluğunundur