NoOne Benim çocuğumda bazen hafif pişik olunca bepanthol pişik önleyici krem sürerim. Sudocream aldım bir kez kullandım ama beğenmedim bir daha da kullanmadım sonrasında temiz içerikli olmadığını öğrendim. Ama pişiğin nedeni önemli. Geçenlerde çocuğum ishal oldu poposunu sık sık temizlememe rağmen pişiği arttı. Doktora götürdüm. Doktor bebek bezi markasını mı değiştirdiniz diye sordu. 14 aydır aynı marka bezi kullanıyoruz. Doktorda ishal kaynaklı olabileceğini söyledi ve mantar kremi ile pişik kremi verdi. Aynı anda sürebilirsin dedi. Bende bir bez değişiminde mantar kremi diğerinde pişik kremi sürdüm. Mantar kreminde kortizon içeriği olmamasına dikkat edin. Pişik kreminin adı hamazinc. Çinko içerikli krem bu daha önceden de gene böyle çok pişik olduğunda miraderm kullanmıştım. Gene çinko içerikli bir krem onuda eczacı önermişti. Pişik geçince kullanmayı bırakıyorum. Ama asıl anlatmak istediğim pişiğin nedeni önemli. Mesela bazı bebeklerin gıda alerjisi oluyor yediği gıda dokunursa pişik yapabiliyor. Bu sebeple önce pişiğin nedeni bulunmalı ona göre tedavi uygulanmalı.