momm_ Oğlum 3 yasinda akranalrina göre kısa ve zayıf çok ekmek makarna tüketiyor 2 yaşında çölyak testi yaptırdım negatif çıktı şuan yine çölyaktan korkuyorum arada karnı şiş oluyor ishalliği yok
Deletedmom_1111 momm_ benim de öyle mide bulantısı karın ağrısı oluyor asla makarna yiyemem Hiç doktora gittin mi de gitmedim Ama bence sen getir doktora
Ucansupurge momm_ Çölyak olmasa bile cokyaga bağlı olmayan gluten hassasiyeti olabilir çok büyük ihtimalle. Bende var aynı şekilde ekmek,makarna,hamurisi yediğimde karnım sisiyor ve ağrıyor. Ciltte döküntü oluyor pıtır pıtır ayrıca egzama da.
momm_ Ucansupurge inşallah çölyak değildir bazen ilk testte çıkmayıp sonra çıkıyormuş ya o yüzden korkuyorum
Ucansupurge momm_ Yok cokyak olsa direk çıkardı. Kan değerlerine de bakılıyor zaten ferritin değeri çok düşük olurdu. Doktor zaten mutlaka söylerdi şüphesi var vs diye. Çölyak hastalarında demir emilimi gluten yüzünden tam saglanamiyor. Gluten hassasiyeti için glutensiz bir hayata geçmeniz gerekiyor. colyaktan tek farki en azından gluten tukettiginde kanser olmayacaksın sadece rahatsızlanirsin hayat kaliten kötü etkilenir . Çözümü aynı glutensiz beslenmen gerekiyor demişti doktorum. Sizde bir gastroenterolojiye götürün yavrunuzu uzmanlar tarafından muayene edilsin mutlaka. Bizim şöyleydi böyleydi dememiz farazi konusmaktan öteye gitmeyecek 🤗
Evaninanasi momm_ gluten hassasiyeti olabilir. Çocuk gastrenteroloji bölümüne gidebilirsiniz ama onun için de çocuk doktorunun yeşil alan açması gerekiyor
mematiii momm_ çölyak bakılsın yoksa aşırı yiyorsa sindiremez bianda o kadar yeteri kadar ver canım yine aynısı olursa anlarsjn
momm_ Ucansupurge bu arada çölyak için sadece antikorlar bakıldı negatif dendi doku tras.baktirmadik antikor yeterli olmuş mudur