Papatya-eylul88 Kızlar devlet hastanesinde yapıliyormu bilginiz varmı??veya neye göre yapılıyor smear de süpheli durum varsamı dr.istiyor?
alpinanneesi Papatya-eylul88 merhaba ben kanser tarama biriminde çalışıyorum ebeyim hpv testi 30-65 yaş arası bayanlara sadece ilçe sağlık müdürlükleri ketem biriminde yapılıyor hastaneler de yok hpv de rahim ağzı kanser taraması bakılır . Smear hastaneler de yapılır hpv den farklıdır enfeksiyon vs hastalıklara bakılır.
alpinanneesi Papatya-eylul88 bir diğer sorunuza gelirsek hpv için yaş aralığınız tutuyorsa direk yaptırabilirsiniz ketemler de ücretsiz bir doktor istemine gerek yok. Eğer hastane de smear aldırdınız şüpheli çıktıysa parça alımı olur muhtemelen. Oda smear de çıkan sonuca göre değişir .
altioktuana Smearde şüpheli durum var ise, cin1 cin2 cin3 diye seviyeleri var. Emin olmak için ilgili bölgeden prça alınıp kolposkopi yapılıyor. Biyopsi de net sonuç çıkıyor. Hpv var ise de hamgi türü diye ayrıca test de vardır heralde onu bilmiyorum.
Papatya-eylul88 altioktuana ben devlette 2 ay önce smear verdim sonucu için gittgimde doktor.temiz dedi.şüpheli bisey olsa yönlendirirmiydi acaba.??ben kendi smear sonucumuda göremiyorum zatwn e nabizda
Papatya-eylul88 Deletedmom_1111 sonucu nerde görüyorsunuz?devlettemi yaptirdinuz özeldemi.bu arada cok geçmis olsin
Papatya-eylul88 alpinanneesi ayy çok tesékkur ederim.bilgilendirdiginiz için🌸ben smear verdim 2 ay önce devlette doktor temiz dedi.şimdi direkt ilçe saglik müdürlügüne mi gitmeliyim hpv için??randevusuz
Deletedmom_1111 alpinanneesi ben 2 sene önce devlette smear vermiştim ve sonuç olarak hpv pozitif geldi
alpinanneesi Papatya-eylul88 evet direk randevusuz gidebilirsiniz benim olduğum il de böyle sizde isterseniz telefonla bir arayın sorun öyle gidin nerede yaşadığınız bilmiyorum belki düzen farklıdır yine de sorun
alpinanneesi Deletedmom_1111 2 sene önce hem hpvhem smear aynı anda bakılıyordu suan sadece hpv bakılıyor ikisi ayrı testler geçmiş olsun