Momsy Maalesef benim bebeğim de 3-4 aylıkken farkettim egzama olduğunu. İlk başta ağız kenarında başladı, anne sütünden dolayı alerji diye düşünmüştüm ama gittikçe yüzüne yayıldı. Doktor teşhis koydu. Önce kortizonlu krem verdi. 5 gün kullandık. Geçecek sandık sonra defalarca tekrarladı. Kaç tane doktor değiştirdim. Doktorun dediği şuydu , sabırlı olun 1 yaşından sonra geçecek. (Şu an 10 aylık olacak gerçekten de olmuyor artık, sadece minik minik ) . Bioderma Atoderm intensiv baume adlı bir nemlendirici var onu kullanın. Bir de onun şampuanı var. Hafta da en fazla 2 kere şampuan kullanın banyolarda ve banyo süresi 10 dk yı geçmesin su çok ılık olacak. Elinizle köpükleyin yüzüne köpük gelmesin, kese vs tarzı şeyler yok. Sıcak olduğu anda iyice kızarır bebeğinizin vücudu yüzü. Eğer haftada birden fazla banyo yaptırıyorsanız sadece çok ılık su olacak. Yatarken ve dışarda kalın giydirmeyin sadece pamuklu şeyler. Sadece bebek deterjanı kullanın kıyafetleri için, olabildiğince tozlu ortamlardan uzak tutun bebeğinizi. Çok şiddetli olduğunda kızarıklık mutlaka kortizonlu krem kullanmak gerekiyormuş, doktorumuz dedi. 5 gün üst üste. Sonrasında hafta da 2 kere aralıklarla . 3. Hafta da 1 kere kullanın dedi. O kadar krem kullandım en son gittiğim doktorun verdiği kortizonlu krem en iyisiydi üstelik en hafif olanıymış öyle dedi. Advantan %0.1 Emülsiyon Abdi İbrahim yazıyor üstünde. Doktorumuz çok iyi bir doktor, kortizonlu krem kullanmaktan korkmayın şiddetli olduğu durumlarda dedi. Çünkü egzamalı yere herhangi bir krem nemlendirici sürünce daha çok yakıyormuş. Ben yüzünde başladığını gördüğüm zaman çook ince sürüyorum, çok önemli ince sürmek hemen parmağınızın ucuyla belli belirsiz süreceksiniz. Asitli kızartma , cips, egzama arttıran şeyler yemeyin eğer emziriyorsanız, direkt etkiliyor özellikle de dereotu ve balık. Yünlü kıyafetler, peluş oyuncaklar uzak olacak. Biraz uzun oldu ama ben çok çektim bu egzamadan yavruma çok üzülüyordum bunları deneyimledim ve paylaşmak istiyorum tüm annelerle bir an önce iyileşsin evlatlarınız. Benim çok şükür iyileşti sayılır. He bir de ben kandan alerji testi yaptırdım.