Çoçuğum 32 aylık. Ev tipi besledim. Eşim ve bende paketli gıda yemediğimiz için alışmadı. Markete gittiğimizde görüyor tabiki. Hatta bazı ürünler var organik ve katkısız. Züber marka, ben organic, hipp marka ürünler gibi. Bunları veririm arada. Çok nadirde olsa dışarıda pasta yedirdiğim olmuştur. Hatta markete gittiğimizde kendisi hayır yapar alınmaz der karnımıza ağrı yapar diye ifadelerde bulunur. Meyve suyu vereceksem bile kendim evde sıkıyorum havuç, portakal, elma, muz şeklinde. Yani %10 ağırlık dışarıdan o da saydığım markalarda katkısız ürünler. %90 evde yaparım, dışarı çıktığımızda yaptıklarımı yer. Biri çikolata dahi uzatsa kraker vs gibi hayır yapar. Yani küçüklükten itibaren sağlıklı beslenmenin önemini evde hep aşıladık. Ve bu bizim ince çizgimizdir. Gerçekten nasıl alışırsa öyle gider. İlk 3 yaş anne karnıda dahil edersek beslenmenin önemi çok çok büyük. Herşey 1 kereden birşey olmaz ile başlar bunu unutmayın. Yinede veriyorsanız çoçuk ürünlerine ve arkasındaki katkı maddesine bakınız içerik bilgisi çok çok önemli. Alışmaması ve tadını öğrenmemesi lazım ki tekrarlayıcı olmasın. Bu arada ek gıda sayfam var;)
Dnz15