yanaklibebek kek yapıyorum borcama üstüne krem şanti hindistan cevizili bşr harç yapıyorum en üzerine de krema içinde çikolata yapıp döküyorum enfes oluyor. Tarif kopyala yapıştır yapıyorum uzun duruyor ama çok basit
TARİF
DENEYENLER
YORUMLAR
Yasemin Atalar
Yasemin Atalar
@yasemin
230.953 Takipçi
Takip Et
8-10 Kişilik 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Çok uzun zamandır videosunu hazırlamak istediğim bir tarifti cocostar pasta veya cocostar kek, siz nasıl söylemek isterseniz :) İnanın keşke daha önce paylaşsaydım diye düşündüm. İnanılmaz lezzetli bir pasta tarifi. Deneyin, siz de göreceksiniz. Şöyle anlatayım, video çekimini yapalı 2 gün oldu, 2 gündür o pasta vardı ya bitti mi o diye sormayan kalmadı. Benim yemek konusunda aşırı seçici olan ve ne yedireceğimi şaştığım oğlum bile bir dilim yedi ve daha var mı diye sordu. Oysa ki ben Ceyhun kesin yemez, onun payı da bana kalır diye düşünmüştüm :) Ama yediğine sevindim tabii orası ayrı :) Çok uzatmadan geçelim cocostar pasta tarifine, bu verdiğim ölçüler tam ölçüler ve tarifin tuttu, tutmadı derdi inanın yok, herkes yapabilir. Tarifin devamında ekstra püf noktaları ve fikirlerimi de sizinle paylaşacağım. Şimdiden afiyet olsun :)
Cocostar Pastası (Kokostar Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt
Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata Ganajı İçin;
200 ml sıvı krema
160 gr çikolata (100 gr sütlü çikolata, 60 gr bitter çikolata)
Deneyen Fotoğrafları
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
1423 Deneyen Fotoğrafı
Tümünü Gör
Cocostar Pastası (Kokostar Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not Ekle
İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 170 °C fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Biz çikolatanın 100 gramını sütlü, 60 gramını bitter çikolata kullandık.
Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.