esra_12 ben 5-6 aylıkken eğitim almıştım ama hiç işe yaramadı hatta tamtersi oğlum uyurken çok tepki verip ağlamaya başladı bıraktım. Şimdi 13,5 aylık kurban bayramında başladım kendim. Yatağa yanıma yatırdım bende uzandım uyku vakti diye ışıkları kapattım uyku müziğimiz var onuda açtım bu bizim rutinimiz perde kaparız müzik açarız ve uyuruz. Sonra yattık ve uyumasını bekledim kalktı oturdu kendi kendine bişiler geveledi vs ama müdahele etmedim sadece hadi uyku vakti diye kalktığı zaman geri yatırdım biraz mızmızlandı ama yaklaşık 45 dk sonra kendi kendine uyudu. Bu şekilde bi kaç gün devam ettim artık 5 dk içinde kendisi uyuyor. Ama ilk uykuyu gece uykusu ile başlayın çünkü gece daha uykulu oluyorlar ve karanlık ortam daha iyi oluyor. Ağlarsa eğer çok şiddetli ağlamıyorsa önce yatakta sarılıp sakinleştirin duruma göre kucağa alın geri yatırın belki başlarda istemicek ağlıcak ama ağlatmadan sakinleştirmeye çalışın ve geri yatmasını sağlayın bi kaç uyku böyle yaparsanız hemen alışır. Zaten artık kendi uyumaya alışınca kucak istemiyorlar