Merhaba bebeğim doğduğundan beri seslerden korkuyor. kahkaha, ani sesler, blender, hapşırma gibi seslere çok tepki veriyor. Çok daha küçükken bu sesleri duyduğunda ağlıyordu şimdiyse bazı sesleri duyduğunda hala benim kucağıma tırmanmaya çalışıyor korkuyla. Blender sesinde mama sandalyesindeyse bana bakar korkma bak bızz dediğimde normale döner ama onun dışındakilerden hala korkuyor. Birde eskiden robot süpürgeden ve kedilerimizden korkmuyordu arkasından gidiyordu yakalamaya dokunmaya çalışıyordu bir hafta anneme gittik geldik hepsi başa döndü sanki bugün ev süpürülüp bitene kadar bana sarıldı. Kedileri ilk gördüğünde korkuyor bi süre sonra biraz daha alışıyor mesela 5 dakika önce dokunuyoruz beraber seviyoruz kuyruğunu vs yakalamaya çalışıyor 5 dk sonra korkup kucağıma gelmeye çalışıyor kedilerim çok sakindir korkacağı hiç bişey yok yani. Aynı zamanda ayaklarının çimene ve kuma dokunmasını da sevmiyor ondanda korkuyor. Denize gitmiştik korkacağını düşünmediğim için kuma bir anda oturttum baya fazla tepki verdi alışması için yarım saat uğraştık ve alıştı ama ertesi gün yine aynı tepkiyi veriyor yani alışmıyor. Duyusal/dokunsal hassasiyeti olabilir diye düşündüm bir ergoterapist ile görüşeceğiz ancak bu gibi bir durum yaşayan bilgisi olan annelerimiz yardımcı olursa çok sevinirim. Açıklayıcı olması için biraz uzun yazdım kusura bakmayın.