Prensesin_Annesi_ Duhamom Bende düşünüyordum yatırmayı ama haram oldupu için vazgectiö yatırıp pişman olan cok cevremde asla hayrını görmüyorsun bir şekilde o para senden cıkıyor hep diyorlar
tekbasimabakiyorum iremaydmr ya size ne size ne kadının müslüman olduğunu nereden biliyosun ya belki değil, velev ki öyle, yine sana ne yani??
betul912_ iremaydmr Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle. Asra yemin olsun ki, İnsan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır. 🌸
Mazikeen Prensesin_Annesi_ biz 😋 1 defa yatırdık 1000 TL kazandık sadece çektik parayı o para ile ameliyat oldum ve binlerce kişi o ameliyattan oluyor günde ve çok kolay atlatıyor ben ölümden döndüm 3 ay hastanede yattım daha faiz mi asla
ArvenMom Mercece12 tamam ablacım sen koyma ama koyana da karışma napalım milyonları yanımız da mı gezdirelim ya da eve mi koyalım
Duhamom Bi evde oturup kira verioruz banka da benim malımı kullanıp bana kirasını ödüyor haram mı şimdi yani detaylarda boğulmasak artık helal haram olayı çok carpitiliyor sanki benim dusuncem bu yönde
thebacim Duhamom din sizin kılıflarınıza göre nereye çekerseniz oraya gelen bişey değil! Faiz haramdır. Ve evet Allah a savaş açmış oluyorsunuz. Hiç de hayrını görmezsiniz o paranın haram çünkü kardeşim. Neyse inandığınız gün ah vah edersiniz
edefneee Duhamom durumu yumuşatmaya çalışmışsınız ama bildiğiniz Günah ve haram. Tabiki hayat sizin kimse kimseye karışamaz istediğinizi yapabilirsiniz faize koymak yerine fon alabilirsiniz şuan getirileri daha fazla.
Prensesin_Annesi_ Duhamom Faizden gelen bütün para bir şekilde cıktı bizden diyolar bazıları arabası kaza yapmıs ona gitmiş bazıları evde bir şeyler bozulmus etmiş ona gitmiş gibi gibi yatıran hiç bir arkadasım önermiyor faize yatırmayı
DevosMom Prensesin_Annesi_ miş miş , muş muş kendi başınıza gelen bir şey olmamış kulaktan dolma bilgiler…
DevosMom Sevgissssss belirli miktar bir parayı. Vadeli hesaba yatırıyorsunuz belirli bir gün vadesi seçip. Mesela 300 bin paranız var 32 gün faize yatırdınız 32 günün sonunda banka sizin paranızın üzerine 15 bin daha ekliyor. 315 oluyor 315 şeklinde tekrar yatırıyorsun öbür ay farklı bi tutar oluyor. Şöyle düşün sen bankaya 300 bin lira veriyorsun banka o parayı kullanıyor bunun karşılığında sana kira ödüyor.
Dmt-01 Duhamom benim qnb finans bankta var aylık %59 mu neydi faizi 3 ay bu şekilde sanırım sonra oran düşecek tabiki.Yani faiz haram deniliyo ama bana çok mantklı gelmiyor.Sonuçta ben param değerlensin diye bankaya koyuyorum dimi e altın alırkende aynı mantık değerlensin diye altın alıyoruz ya da dolar ya da euro yani ben oyüzden haram olduğuna inanmıyorum.Sonuçta altında olsa benim malım nakitte olsa benim malım iki türlüde malım değerleniyor
edefneee Dmt-01 Saçmalamayın hanımefendi risk taşımayan, emek sarfetmediğimiz hiç bir iş helal değildir. Almak kadar vermekte öyle yani kredi çekip faiz ödemekte haram. Günah olduğunu düşünmüyorum derken imanınızı sakatlamayın lütfen. Haram işte neresinden tutarsan tut. Gerisi size kalmış. EUR, USD nasıl faizle bir tutulur anlamış değilim 😅
lolitam DevosMom bisey soru ama peki o parayı istediğim zaman çekip kullanabiliyormuyum mesela 32 günün sonunda benimde bir miktar param var değerlendirmek istiyorum ama hangi şekilde degerlendirmem gerek bilmiyorum