sevaltenekeci Merhaba hanımlar ilk bebeğim (7aylık)yatırmadan 1 2 saat önce hafif ara öğün vermek istiyorum neler verebilirim yazar mısınuz
Kuzularinanasi sevaltenekeci 7aylik bebege yatmadan once ek gida verilmez ki.emiyorsa emmeye devam…mama iciyorsa mama.
Melike_ikra sevaltenekeci evet ben mesela meyvelerden püre yapıp veririm soğuk soğuk yani daha hafif şeyler veririm
3kedili2bebekli sevaltenekeci sadece yoğurt verebilirsiniz diğer vereceğiniz her şey hazımsızlık, uyku kalitesizliği, ilerde kolestrol problemlerine falan sebep olur yogurt hafiftir akşam saati için bebeklere uygun gayet yada dilerseniz ayran yapabilirsiniz
Tomris-Hatun sevaltenekeci gece yatmadan önce verceksen badem cevizi rondadan geçir biraz koy yogurdun içine zeytinyagida ekle bı 2 damla tokluğu ve kalorisi yüksek olur
Kuzularinanasi Melike_ikra ben emzirdim hep o donemde bisey verme ihtiyaci duymadim.7aylik bebek daha tadim asamasinda ek gidada yedigi ne ki ztn 1 2 lokma. gece uyumadan olmaz bnce…rahatsiz edebilir dokunabilir hem.
livanurvealpinannesi61 Melike_ikra saat 6 dan sonra anne sütü yada formül mama verilir. Bunu uzman çocuk doktorları diyor. Bana çocuk doktoru 6 dan sonra ya emzir yada mama ver demişti. Yemek VS vermek zararlı demişti. Sizin verdiğiniz şey sağlıklı değil faydası da yok hiç. Bana doktor o tür şeyler verme demişti.
Melike_ikra Mesela ben kızıma bazen akşamları yatmadan 1-2 saat önce bu tarz mamalar yapıyorum meyvelerini değiştirerek bayılarak yiyor ❤️
Melike_ikra Kuzularinanasi haklısın evet her bebekte öyle olabilir ama hani yatmadan verdiğimiz şeylerde zaten 1 çay bardağı kadar ❤️
askbebegimmbenim sevaltenekeci benim bebeğim de 7 ay 27 günlük. Ben akşam yatırmadan 2 saat önce. Yulaf unu şeftali kayısı rendeliyorum içine pekmez ve ceviz rendeliyorum yediriyorum. Bazen meyveleri değiştirerek veriyorum
Melike_ikra livanurvealpinannesi61 sizin doktorunuz öyle demiş benim doktorumdan aynı benim yaptığım şeyi söyledi. Meyvenin neresi zararlı veya yoğurdun ??? Yada bir bardak kefirin?? Her doktor farklı oluyor canım malesef. 😉
Melike_ikra livanurvealpinannesi61 tabi ki tutuyor mesela alıştırdığım için muhakkak gece yatmadan 1-2 saat önceden hafif bir şeyler veririm. Mesela kefir içiririm cevizli yoğurt kilo alımınıda çok güzel etkiliyor. Senin bebiş kaç aylık
livanurvealpinannesi61 Melike_ikra benimkiler büyük biri 2 yaşa kadar uyumadan emdi diğeri mama içti. Kızım acıktım diyordu yoğurt da yese