Ebru1925 Merhaba, bugün 18 ay aşısı vuruldu kızım Yüksek ateş yaptı ateş düşürücü veriyorum ama ateşi pek düsmedi böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba, olduysa nasıl ilerlediniz?
Ebru1925 39.4 gösterdi cihaz. Aslın da doğru ölçüm yaptı mı emin de değilim koltuk altından ölçünce 37 alın bölgesi 38 ve 39 değişiyor sürekli ama çocuk fazla sıcak baş bölgesi yanıyor. @Anatotales
dlkuznnn Ebru1925 ben 39u gördüğüm de doğru mu ? yanlış mı ? düşünmeden hastane yolunu tutmuştum . Ilık bi duş aldırıp calpol verdiniz mi ?
Anatotales Ebru1925 yani aşı o kadar yüksek çıkarmaz normalde. Bide iç ateş her zaman koltuk altı alın vs için daha yüksek çıkıyor. Altta yatan bir enfeksiyon varsa aşıyla ateş yükseliyor. Ben aşı dönemlerimizde düzenli ateş takibi yapıyorum birkaç gün
Ebru1925 @dlkuznnn calpol verdim hiç bir etkisi olmadı 4 saat sonrasında pedifen verdim. Aşı sonrası duş aldirmayin diyor hemşireler o yüzden aldırmadım sadece yüzünü yıkıyorum. Size hastanede ne dediler ?
dlkuznnn Ebru1925 pedifen soğuk algınlığı diye biliyorum keşke tekrar calpol verseydiniz . Ben yüksek ateş gördüğüm de dayanamayıp eğer eşim işte ise gelme süresi 20 dakka ise o süre zarfında boş duramam bazen duşa sokup duşta biraz oyalanıyorum suda bi nebze ateşi düşer diye . 18 aylık aşımızı daha olmadık diğer aşılar da sadece 2. Ay aşısın da 3 gün duş yok demişti biz o zaman ateşlenmiştik ben gene soktum duşa alev gibiydi birşeyler yapmam lazımdı çok şükür sonrasın da normale dönmüştük hastaneye gitmeye gerek olmamıştı . Halen ateşi düşmüyorsa bi hastaneye götürün bu kadar uzun süre ateş olmaması lazım .
Ebru1925 @Anatotales aşı vurdurmadan önce muane ettirdim önlem amaçlı hiç bişey yok vurabiliriz dediler. Sizin ası sonrası ateş kaç derece oldu ve kaç gün sürdü ?
Ebru1925 @dlkuznnn pedifeni bana ateş düşürücü olarak yazdı doktor o yüzden kullandım umarım işe yarar. Çevremde ki çoğu kişi ateşin birkaç gün süreceğinden bahsediyor aklım karıştı tamamen, vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 💐
dlkuznnn Ebru1925 rica ederim umarım hemen düzelir yavrum 🌸 Yüksek ateş olmadığı sürece korkmayın yükselip , hemen düşüyorsa da korkmayın. Ama aşıdan kaynaklı bu kadar uzun süren ateş olmaz acaba diş mi çıkarıyor biz genel de her dişte ateşleniyoruz .
elasare1234 Bizde ateş yapmadı ama belli bir süre sonra calpol kızıma etki etmedi onun yerine ibufen veriyorum