Karmom 3 ve 5. Aylarda bexero menenjit aşısı yaptırıp 7. Ayda tekrar doz önerilen var mı? 3-5-13. Ay demişti eski doktorumuz, doktor değiştirdik 7. Ayda da bir doz daha olduğunu söyledi. Siz nasıl yaptırdınız?
maygirl Karmom 2 4 13 ayda yaptrdik.bu surede bizde doktr degistrdik ama doktra gore planlamayi degistrmedik..her doktorun aşi planlamasi farkli cnku ilk nasl basladi iseniz o planda dewam edin..ilk yıl icn yapilmis sonucta..araya bi zaman dlimi grmeside lazm
DevosMom Karmom 5-7-12. Aylarda toplam 3 doz bexsero planlaması var. Tam koruma için doktorumuz 6 doz önerdi diğer 3 doz da nimenrix için
maygirl Karmom ek doz onerecek bi drum yok..cnku toplamda 6 doz olmus oluyor eski domtaorun recete duzenine gore zatrn 2 ve 4 aylarda yaptrmism.7.ayda neden yaptirayim ki.. ilk yıl için yaptrmis oluyorum zaten..size gore ek doz benim yaptrdgm 12 ve 13.aydaki son dozlar oluyor…4 doz ilk 4 ayinda yaptrdm yani uzun bi zaamn gecmeden okadr sk aşı yapilmiyor memenjit yaşindan sonra yapiliyor yani..kndimizdsn bajsediyorum.yani..her doktrun planlama.sekli frakli cnku..dsgistgm.doktoru karstrmadm ben özel aşı konusuna cnku ilk doktorumiz planlamisti 4 dozunu yaptrmistm zaten son ek dozuda 1 yasina girdikten sonra idi..onun onerisine ihtuaclik bseyimiz yoktu zaten..desede yaptrmazdm 4 doz yaptrmism.4.aya kadr 7 yada 8 ahda bdaha memenjit yapilmaz bn ilk 1 yilimin 4 dozla onlemini almisim cnku.fazla olurdu..ek ksmi 1.yas aonrasi oluyor bize bu planda yani…
Karmom DevosMom aynı şekilde biliyorum ben de. Ama bugün 3+1 olması gerekiyor dendi. O yüzden merak ettim.