Thanim yoğurtu yapmak için
önce güzelce orta ateşte kaynat sonra yarım saat daha altını tamamen kısıp kaynat ara ara kepçeyle karıştır sütünü kaynarken. Yarım saat sonunda altını kapa soğumaya bırak. Serçe parmağını için koy 7-8 sn say elini yakmıyorsa mayanın içine sütünden az alıp dök hafif sulu hafif katı olacak şekilde olsun. Sonra güzelce karıştır ki mayan eşit süte dağılsın. Kapağını kapat üzerine bir temiz bir havlu onun üzerine sofrabezi ser üzerini güzelce kapa. Genelde 4.5-5 saat sonra dolaba koyun derler ama ben 7-8 saat artık ne zaman koymak istersem koyuyorum hem daha güzel tutuyor dışarda olduğu için. Soğuduğu zamanda yenecek durumda oluyor sonra 3 gün kuralı olarak ilk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı üçüncü günde yemek kaşığı olarak verin derler. Ama ben öyle yapmadım yiyebildiği kadar verdim.
sebze ise önce patates havuç ve kabak ile başla. Sıra sıra haşla 3 gün sonunda sebzeler bitince kış meyvelerinden elma armut cam rendede rendele azar azar ver. İnstagram adresin var ise orada ek gıdalarla ilgili sayfalar var daha iyi Bilgi alırsın😊