Esraprm Merhaba kızlar. Doktorumuz tek uyku yapmamız gerektiğini söyledi ama oğlumda bazı günler ona dair belirtiler oluyor bazı günler olmuyor. Siz ne gibi belirtiler yaşadınız veya nasıl tek uykuya geçiş sağladı bebişleriniz yardımınıza ihtiyacım var
Aslicamm Esraprm ikinci uykuyu asla uyutamadim uyutsam gece 11i buluyodu uyuması ben de 13 aylıkken tek uykuya düştüm gece uykusuna erken geçirdim ama 7-8 gibi
Busegr Esraprm bence çocuğunuz geçmek istemeden diretmeyin ki muhtemelen geçme adımlarını atmaya başlamış zaten doğal bir süreç olsun
Sedaaa55 Esraprm bizimki 14 aylık sabah 6 gibi uyandığı için 10 a doğru uyumak istiyor eee öğleden sonrada bi uyku yapıyor yani teke düşmesi şuan bizim için zor mesela. Yani çocuk karar verir buna doktor sadece ayına göre olması gerekeni söylemiş ama her çocuk bir olmadığı için çok zorlamamak lazım
Esraprm Aslicamm bizde şu an öyle bir durum da yok mesela. Doktorumuz niye tek uyku dedi onu da anlamadık
Esraprm Busegr mesela bazen 2 bazen tek uyku mu yaptırmam gerek, nasıl ilerleyeceğimi de bilemiyorum. Çünkü çalışıyorum hem kendi düzeni bozulsun istemiyorum hem de kendimizin
Esraprm MinikPandam_ bende çoğunluk çevremden öyle duyuyorum. Bebek istediği zaman kendisi geçiyor diye
Busegr Esraprm hayır hayır tek uykuya zaten çocuk geçmek istediği zaman kendini belli ediyormuş bütün arkadaşlarımın aynı oldu. Benim kızım 13 aylık mesela sabah 6 da kalkıyor 9-10 gibi ilk uykusunu yapıyor 1 saat öğlen 2-3 gibi de ikinci uykusunu yapıyor 20:30-21:00 de günü bitiriyoruz. Tek uykuya geçecekleri zaman bir tık daha geç uyanıp ilk uykuya direniyorlar örneğin 7-8 gibi kalkış saati öğlen 12-1 gibi uyku ve uyuma süreleri de uzun oluyor 2-2.5 saat gibi uyandıktan sonra bir süre ikinci uykuyu arıyorlar akşamda 20.00-20.30 gibi uyuyorlar
Sinemeyra Esraprm benim kız 1 yaşında bazen tek uyku bazen 2 uyku ihtiyacına göre bence bebek karar vermeli kendi haline bırakılmalı
denizz42 Esraprm 21 aylığız hala arada tek çoğu zaman iki uyku yaptırıyorum akşamda 9 buçukda yatırıyorum bence çocuğunuza göre hareket edin sabah 7 buçuk gibi felan kalkıyor 9 buçuk 10 gibi yatırıyorum . İkinci uykusunu 3 buçuk 4 gibi yaptırıyorum o gün uyumak istemezse alıyorum akşam uykusuna kadar uyutmaya çalışmıyorum çoğu zaman uyuyor ama
AlinRabia denizz42 7 bucukta kalkıyorsa 9 bucukta heöen uyutmayın 11 gıbı uyutun hem daha uzun uyumus oluyor hem de tek uyku yapıp aksam erken yatıyorlar
AlinRabia Busegr bnm kızımda 7 bucuk 8 de klkıyor 11, 11 bucuk gıbı yatar 1 ,1 bucuk gıbı kalkıyor aksam saatı degısıyor 8 bazen 8 buçuk bazen 9 gıbı gıbı bıraz uzamalar oluyor ve gece 12 bucuk 1 de uyanıyor sonrası o sekıl gidiyor
denizz42 Esraprm 9 buçukda yatırsam 10 a kadar ancak uyuyor 11 de yada 12 ye doğru kalkıyor ikinci uykusu ne kadar geç kalktığına o gün ne kadar uyuduğuna bağlı oluyor yani bizde