feyzasmother
Öncelikle söyle söyleyim “Ekran Karşıtı” olan tayfa içindenim 🤣
Çünkü Bebeğimin tertemiz beynini neden aptal bir kutuya hapsedeyim ki!
↉ yaş kesinlikle 🚫 sonrası gerektiği be olması gerektiği kadar.
Ayrıntılı anlatıyım yazım uzun olacak şimdiden kusura bakmayın 💐
Öncelikle ekran Tv, telefon, tablet hiç bir şekilde tanışma olmadı.
Telefondan sadece uzakta olan ailemiz için kullandık en fazla 5 dakikalık.(Genel olarak ekran konusunda bilinçli bir aileyiz).
Bu konuda eğitimci bir aile den ve eğitimci olarak zaten bilgi sahibiyim. (Saygı duyarım benimle aynı düşüncede olmayana).
Bunu size net anlatamam ama anlatan bir kitap önere bilirim”Otuz milyon kelime” kitabını. Öncelikle bu
Ekran ev kuralları arasındadır ve asla esnetilmez! Nerede olursak olalım uyguladık ve uygulattık.
Şuan evdeyim ve 4 yaşına kadar(okula başlayana kadar) kendim baktım.
Mesleğim bir kenara bırakır isem ben zaten oyuncu bir anneyim ve iletişim kuvvetli biriyimdir. . (Bu çok önemli çünkü bebeğiniz ile iletişimi ilerlemesi için en büyük yol göstericisi).
Benim mantığım “Az oyuncak, çok kitap”.
Doğduğu ilk günden ihtibaren “Kitapları” hayatımıza soktum. (Benim en büyük yardımcım)
Oyuncak konusunda genel olarak kendim oluşturdum. (Eğitici adı aldında gereksiz şekilde doldurmadım). Ayına göre sadece 1 eğitici ise bir oyuncak gibi.
Ev geldiğimiz ilk günden ve hala uyguladığım ikinci kuralım” Bebeğim uyanık iken onun ihtiyaçları ve yaşam olarak geldiği evin ihtiyaçlarını uyguladık, o uyuduğunda bende kendime dinlenme saati yaptım”. (Bu tam saatinde olmadı ama o gün oldu).
Hala öyle bebeğim uyurken kişisel olarak sadece kendime zaman ayırıyorum.
Bu genel psikolojik sağlıklı ve bebekle iletişimim sağlıklı ilerlemesi için kendi kurduğum düzen.
Çocuklar kuralları severler ve daha kolay uyum sağlarlar.
Böyle anlatınca bebeğiniz sakinde o yüzden denmesin lütfen. Gazlı ve 1 yaşına kadar kucakta gezerek uyuyan bir bebeğin annesi olarak yazıyorum.
Çocuklar ekranı bilmez biz onlara öğretmediğimiz için. Bir de neden ekran sığınıyım!
Yemek yemediği için mi? Yemesin zaten acıkınca yiyecek.
Ağlıyor mu, demek ki bana anlatmak istediği bir şey var ki o yüzden bu tepkiyi veriyor, neden tv acık duygu yok sayarak zeminde duygu durumu bozukluğu oluştururum ki.
Evi mi dağıtıyor bırak dağıtsın elin evimi temiz görse ne görmese ne !
Aman 10 kadar saysın, renkleri bilsin, (En kötü Zaten okulda öğrenecek) Gibi gibi.
Ben asla ↉ yaşta ekranın bebeği bir şeyler öğretilmesi için gerekli bir araç olarak görmüyorum.
↉ yaş bebeğin anne ile iletişim ve bağlarının sağlam atıldığı yaş grubu. İler de anlamak ve anlaşılmak için birbirinize verilen en kısıtlı süre diyerek hareket etmeliyiz. Dolu dolu oyun, etkinlik yapmayın ama yarım saat oturum onunla araba sürün, evcilik oynayın. Kitap okuyun.
Suan hızlı hızlı müsait olduğum kadar toparlaya bildiğim. Sormak istediğiniz var ise yazarım.