buse94 Bence kendinizi kasmayın. İnsanlar konuşur. Hep konuşur, eleştirecek bişey bulur. Her bebeğin, her çocuğun gelişimi bir olabilir mi? Mümkün değil. Büyükler cocuklari kıyaslamaya bayılır. Siz takilmayin. Anne olmak birazda sağır olmak malesef. Çocuğunuzun yaşi, konuşması inanın önemli degil. Önemli olan 1.cocugunuzda çiş eğitimine başlayacak sinyaller gözlemlediniz mi? 2.Siz hazır mısınız bu duruma? Annelik çocuğunuzla hem karninizda hem dünyada bütün olabilmektir. Ben oğlumu memeden kesebilmek için 2 ay uğraştım mesela. Tamamen bitti dedim emzirdim. Meme vermicem dedim deli gibi ağladım. 2 ay kıyamadım bırakmaya. Doğal olarak bu surecler bence sancılı ve zor süreçler. Annenin de hazır hissetmesi onemli. Çocuğunuzun hazır olduğuna inaniyorsaniz zaten kısa zamanda sizde kendinize guveneceksiniz. Belki bir anda pat diye birakacaksiniz ve çok kolay olacak. Herşey mümkün. Üst kat komsumun çocuğu patır patır konuşuyor mesela. 2 aydır uğraşıyor. Alamadi çocuk bu durumu. Korktu mu erken miydi tartisilir. Benim yeğenim ile aynı yastalar mesela. Yeğenim 2 günde öğrendi çiş eğitimini. Üstelik asla konuşmuyor. Tek tük kelimeleri var iste. 2,5 yaşında. Yani bu işlerin yaşla konuşmayla benim gözlemlediğim ilgisi pek yok gibi. Sağlıcakla buyutun🌸