ardozse çocuğum 3. ayına girdi ve her bulduğu vakitte parmağını çok kötü emiyor yara olacak diye korkuyorum bu alışkanlığını nasıl götürebilirim
cigdem_goktug ardozse benım de çocuğum öyleydi eline çorap bile geçirmiştim alışmasın diye 😂 geçer ya kontrol edin yeter alışkanlık olmaz inşallah atak gibi düşünün yavaş yavaş unutuyor çünkü büyüdükçe odağı değişiyor
ParlaMom ardozse bu alışkanlığı ortadan kaldırmaya çalışmamalısınız. Oral dönemde ve ellerini keşfediyor istediği kadar oynasın elleriyle merak etmeyin yara falan yapmaz 😊
Elmas Benim kızım da 4. Ayda başladı çok normalmiş emzik niyetine kullanıyor, kaşınan damağına iyi geliyor uykuya geçişini kolaylaştırıyor. Ben de morartacak diye korkmuştum ama gelişiminin bi parçasıymış
kubrayigitali Bizimki 7 aylık oldu gece gündüz emiyor sürekli nasıl bıraktırıcam bilmiyorum elini ağzından çekince de ağlıyor 🥲
ozgeee22 kubrayigitali bizim kız da 6 aylık oldu uykuya geçişlerde parmak emmezse dalamıyor ben çıkartınca da ağlamaya başlayıp yaygarayı kopartıyor.doktora sordum tavsiyeniz var mı diye hiç bir şey söyleyemedi nasıl bırakacak bilmiyorum 😢
ferkush kubrayigitali ozgeee22 Bebeklerin ek gıdaya geçişe hazırlık için ellerini ağzına götürdüğünü, gelişimi için bunun gerekli olduğunu ve engellenmemesi gerektiğini söylemişti bir doktor. Yapmamız gereken ellerini temiz tutmak.
seltaymom ozgeee22 Ağlicammmm 😭 aynı şeyi yaşıyoruz emzik tutsa dahi ağzından atıp yine parmak emiyor,kendimi suçluyorum eksik mi bıraktım onu mu kapatmaya çalışıyor kendi kendine diye :(
ozgeee22 ferkush bizim kız gün içersinde elini ağzına çok götürmüyor uykuya geçiş esnasında parmağını emzik olarak kullanıyor ve o şekilde uykuya dalıyor. Keşke emzik kullansaydı diyorum o yüzden en azından parmak emmezdi 😢
ozgeee22 seltaymom bizim kıza emzik verdiğim anda öğürüyordu kaç tane emzik değiştirdik bilmiyorum ama olmadı ne yazık ki 😢 parmak emme olayı da beni çok yıpratıyor aynı duyguları yaşıyoruz. Nasıl vazgeçiririz acaba 🤦🏻♀️
seltaymom ozgeee22 yarın kontrole gideceğim bu konuyu konuşacağım doktorumla.Vazgeçeceğine inanmaktan başka sanki elimizden bişey gelmeyecek…Hangi duygu güdüsüyle yapıyor acaba ? Kaygı mı endişe mi ona daha mı az vakit ayırdım (ikiz çünkü benim ) yoksa gerçekten dış dünyayı keşif mi ? Umarım vazgeçerler
seltaymom ozgeee22 Buarada bizim kız da öğütüyordu son bir kaç gündür ben de verdim emzik biraz biraz tutuyor ama önemli olan o uykuya geçiş anında tutması o ara hunharrrca parmak emiyor.Bu ara çok çoğaldı emmesi yani sağdan sola dönse el ağza gidiyor hemen.Acaba diş ağrısıyla senkronize bi durum mu diye düşünüyorum.
Melek1921 Kızım 6 aylıkken parmak emmeye başladı şuan 3 buçuk yaşında ve hala emiyor doktor bize zamanla bırakır vs diyordu ama bırakmadı konuşuyorum anlatıyorum anlamıyor yapmıyor benden gizli emiyor küçükken unutturmak daha kolay