Meltem345 Merhaba kızlar bebeğimin burnunu temizlememe rağmen hırıltısı geçmiyor uyurken falan nefes alması iyi uyanıkken emzik varken emerken çok fazla hırıltısı var önceden yoktu sanki daha tıkalı gibi geliyor ses ama tıkanıklık yok anlamıyorum neden oluyor
pskmerve Meltem345 merhaba nasıl temizliyorsunuz benimde 28 günlük hırıltı oluyor otribebe fizyolojık serum ve aspırator aldım ama basıl yapcam bilemedim
oglumunannesiyim_- Meltem345 burnunda et olabilir yada gögüsten geliyorsa ses büyük ihtimalle ciğerlerini üşütmüstür yeni doğanlar çok hassas
justthecigarette pskmerve 1 damla sağ burun 1 damla sol burun sıkın. Bebeği yan yatırarak. Sonra kaldırım ters çevirin pıt pıt sırtına vurun burundan aktığını göreceksiniz. Bebeği sırt üstü yatırıp aspiratörle çekin. Bizim hemşire böyle göstermişti kızımm2 aylık böyle yapıyoruz. Bende çok korkuyordum ama artık çok alıştım korkmayın zaten ters çevirip vurunca çıkıyor sıvı
Meltem345 pskmerve yarısını bir burun deliğine yarısını birr deliğe sonra sırtına hafif vuruyorum akıyor sonra kalanı çekiyorum
gizemzumraa Meltem345 merhaba benim kızımda da aynı sorun var ben sadece damla olarak koyuyorum baska bisey yapmıyorum yani böyle oldugunu biliyordumm siz nasıl yapıyorsunuz
justthecigarette hayalperest2310 hiç açma demişsiniz ama yenidoğan bebekler burundsn nefes alır verir. Kendi kendilerine burunlarını temizleyemecekleri için bizim müdahale etmemiz gerekir. Doktorlarda bunu öneriyor. En azından günddn bir kere 1 damla sağ 1 damla sol sıkıp çekmekte fayda var
biranneminik Meltem345 Bı doktora götürün. Kızımda öyleydi aile hekimimiz virüs var diye gecistiriyordu burnu temiz değildir diyip gönderiyordu dinlemedim hastaneye götürdüm kızım bronşit olmuş ve zatürreye çevirmiş. Çok şükür başlangıcı olunca t tane iğne vermişlerdi onunlat atlatmistik. Aynı şekilde ağzında emzik varken veya emerken çok hirliyordu. O zaman 2 yaşında ya vardı ya yoktu bende emzigide biraktirdim yere atıp sürekli ağzına alıyordu ve artık rahat uyuyamiyordu biraktirdim boğaz enfeksiyonu da çok oluyordu hamd olsun emzikten sonra çok sık olmamaya başladı
Meltem345 biranneminik başka belirtisi varmıydı bizim sadece sağ burın deliğinden hırıltı oluyor sabah geliyor birde akşamları ara zamanda çok gelmiyor kesiliyor öksürük ateş vs yok şükür ben yinede doktoruna bir sorcam yoksa kbb götürcem
hayalperest2310 justthecigarette bende açmıştım ama gerçekten sonradan anladım ki gereksiz yeni doğan olduğu için zamanla alışıp kendi kendine geçiyor boşuna bebeğe eziyet etmeye gerek yok